GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: «Μεθόδευση» Πολάκη (στην ΕΔΕ) για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας!

Ευθύνες σε νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο», επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατ...

Ευθύνες σε νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο», επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από επεισόδιο βροχόσπασμου, μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση.

Το πόρισμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία κάνει λόγο για «αναίτια πειθαρχική δίωξη» και «για ψεύτικο και αίολο κατηγορητήριο».

Συγκεκριμένα, «η ΕΔΕ επιρρίπτει βαρύτατες κατηγορίες στη νοσηλεύτρια, ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η νοσηλεύτρια, καλείται σε απολογία, από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αμέλειας ή ατελούς εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος».

Η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται ότι τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση του άτυχου κοριτσιού.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για «μεθοδευμένες ενέργειες με συνεργούς τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κατασκευάσουν ενόχους, προκειμένου να σωθεί η αναισθησιολόγος, συγγενής του αν. υπουργού Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει, επίσης, εξηγήσεις για την ανάθεση της ΕΔΕ σε γιατρό, αμφισβητώντας τις γνώσεις της επί του θέματος, ενώ όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο», ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση