GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και 4χρονα μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος παιδεραστίας στην Αγγλία

Παιδιά ηλικίας 4 ετών, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 429 θυμάτων που προσδιορίζονται στο σκάνδαλο παι...


Παιδιά ηλικίας 4 ετών, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 429 θυμάτων που προσδιορίζονται στο σκάνδαλο παιδεραστίας, το οποίο συγκλόνισε το αγγλικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την βρετανική αστυνομία.
Οι έρευνες που γίνονται στη χώρα αφορούν σε 148 συλλόγους και 155 υπόπτους για την τέλεση αδικημάτων παιδοφιλίας, όπως αναφέρει ο NPCC, ο οργανισμός για τον συντονισμό των διαφορετικών τοπικών αστυνομικών τμημάτων, προσθέτοντας ότι το 99% των θυμάτων είναι αγόρια.
Η αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει δεχθεί 819 καταγγελίες, τα τρία τέταρτα εκ των οποίων από την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε για τα θύματα παιδεραστίας, ενώ το υπόλοιπο ένα τέταρτο από άμεσες καταγγελίες στις υπηρεσίες της.
Η υπόθεση παιδεραστίας στη Βρετανία ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου ως μια οδυνηρή ανάμνηση του 43χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Άντι Γούντγουορντ, για την κακοποίηση που υπέστη πριν από δεκαετίες, αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα στη Βρετανία. Ο Γούντγουορντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, αφηγήθηκε πώς καταστράφηκε η ζωή του, επειδή κακοποιήθηκε όταν ήταν μικρός από τον προπονητή του στην Κρου.
Μετά τις αποκαλύψεις του, περισσότεροι από 20 παίκτες, μεταξύ των οποίων και πρώην διεθνείς με τις ομάδες της Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα κακοποίησης από κάποιον προπονητή ή μάνατζερ όταν ήταν ανήλικοι. Η αστυνομία διεξάγει πολλές έρευνες, κυρίως στο Λονδίνο, αλλά και στο Μάντσεστερ, το Κέμπριτζ, το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Νιούκαστλ, στη Σκοτία και την Ουαλία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση