GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό νησί στους 50 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές το 2017!

Το έγκριτο νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure εξέδωσε την ετήσια λίστα του με τους 50 κορυφαίους παγκοσμίως προορι...


Το έγκριτο νεοϋορκέζικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure εξέδωσε την ετήσια λίστα του με τους 50 κορυφαίους παγκοσμίως προορισμούς για να ταξιδέψετε το 2017. Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί το οποίο διακρίθηκε στην 34 θέση.
Η συγκεκριμένη λίστα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό, δημιουργήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα και σε συνεργασία με ταξιδιωτικούς συντάκτες και ειδικούς ταξιδιών ανά τον κόσμο αλλά και βάσει κορυφαίων openings μεγάλων ξενοδοχείων και top εστιατορίων διεθνώς.

Η Φιλαδέλφεια τους τελευταίους μήνες σημειώνει σημαντική ανάπτυξη
Οι προορισμοί που συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις του Travel & Leisure –πέραν του γεγονότος ότι λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα ειδησεογραφία και τα παγκόσμια γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς τα οποία και επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές του κοινού– προτάθηκαν και με ακόμη έναν επιπλέον γνώμονα: γιατί να επισκεφτεί κανείς ξανά έναν προορισμό που έχει ήδη επισκεφτεί.
Σε αυτήν την κατηγορία, για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνεται η Φιλαδέλφεια, η οποία εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με την ταχύτητα ανάπτυξης και εξέλιξης που σημειώνει τους τελευταίους μήνες.

Επιλέξτε το Βελιγράδι ως τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό σας
Σημαντικός παράγοντας υπήρξε και το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν την γαστρονομική κουλτούρα του εκάστοτε προορισμού, στους οποίους προτείνονται περιοχές όπως το Όσλο για την κουλτούρα του στον καφέ, το Βελιγράδι για τις craft μπύρες, η Valle de Guadalupe για τα πολυπόθητα, μεξικάνικα κρασιά αλλά και η Ιερουσαλήμ για την παραδοσιακή Levantine κουζίνα.

Το Όσλο φημίζεται για την κουλτούρα του στον καφέ
Με τους προορισμούς που επιλέγονται για χαλαρές διακοπές σε ένα άνετο resort και βουτιές σε παραδεισένια, κρυστάλλινα νερά να συνεχίζουν να βρίσκονται στις κορυφαίες προτιμήσεις των ταξιδιωτών, το Travel & Leisure δίνει επιπλέον λόγους και αφορμές για να βρεθεί κάποιος σε αυτούς όπως η πρώτη Μπιενάλε Τέχνης που θα διοργανωθεί το 2017 στη Χονολουλού, τα εκπληκτικά κρυφά μουσεία της Μάλαγα αλλά και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή του Tofino, στο νησάκι Βανκούβερ στον Καναδά.


Όσον αφορά στον ελληνικό προορισμό που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του νεοϋορκέζικου ταξιδιωτικού περιοδικού, αυτός δεν είναι άλλος από το νησί της Πάρου. Με το αεροδρόμιό του το καλοκαίρι που μας πέρασε να έχει κάνει νέο ντεμπούτο και να μπορεί να υποδεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων προτείνεται για τους λάτρεις του kite και του windsurf, καθώς διαθέτει κατάλληλες παραλίες για τα συγκεκριμένα θαλάσσια αθλήματα, οι οποίες μάλιστα διαθέτουν παγκόσμια φήμη.

Γραφική και κοσμική, ήρεμη και πολυσύχναστη, λοιπόν, η Πάρος σας συστήνει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της μέσα από τους πανέμορφους οικισμούς και τα χωριά, τα πάλλευκα σοκάκια με τις ζωγραφισμένες ντάμες, τα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτήρια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τους μικρούς κόλπους, την πληθώρα δραστηριοτήτων και επιλογών για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

 Με όλα τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά να πρωταγωνιστούν στην Παροικιά, τον μεγαλύτερο οικισμό και πρωτεύουσα του νησιού, εδώ θα συναντήσετε από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάρου που δεν είναι άλλα από την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Λόφο του Κάστρου κ.α.
Δεύτερη στη σειρά, πρώτη ωστόσο στις επιλογές του κοινού, η Νάουσα, αμφιθεατρικά χτισμένη, θα σας μαγέψει με τη γραφική ομορφιά και την κοσμοπολίτικη αύρα της ενώ θα σας μυήσει στα μυστικά της νυχτερινής διασκέδασης, καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες επιλογές για nightlife γύρω από το λιμανάκι της.

 Εκτός από τους δύο αυτούς βασικούς οικισμούς, ωστόσο, υπάρχουν πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια στην ενδοχώρα του νησιού, που θα σας συστήσουν στην παραδοσιακή πλευρά της Πάρου, όπως είναι οι Λεύκες και η Μάρπησσα. Στο νησί, θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα, οργανωμένες ή όχι, με άμμο ή βότσαλο.
Από τις πιο πολυσύχναστες και φημισμένες οι Κολυμπήθρες, η Χρυσή Ακτή, η Σάντα Μαρία και η Πούντα. Ανεπιτήδευτη και χωρίς πολλές υπερβολές, η Πάρος θα σας κερδίσει αμέσως. Γι αυτό να είστε σίγουροι. Κάτι που θα ανακαλύψετε και ιδίοις όμμασι, μόλις βρεθείτε στο κυκλαδίτικο τοπίο της. Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση