GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιτήσεις από 539 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη ΟΠΑΠ»

Ιδιαιτέρως αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον από αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανά...


Ιδιαιτέρως αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον από αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», ώστε να λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη, να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης. 
Συνολικά, 539 εταιρείες αυτής της κατηγορίας από όλη την Ελλάδα, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, υπέβαλαν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα που υποστηρίζει την υγιή και καινοτόμο ελληνική επιχειρηματικότητα. Στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο. 
Το προφίλ των επιχειρήσεων 
Οι 539 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στην «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» έχουν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ και συνολικό ρυθμό ανάπτυξής άνω του 20% τα δύο προηγούμενα χρόνια. 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις αιτήσεις, το 43% των υποψηφίων εταιρειών έχει έδρα στην Αττική, το 19% στην Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν η Κρήτη, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.
Οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται είναι:
  • τουρισμός
  • λιανικό εμπόριο
  • μεταποίηση
  • επεξεργασία τροφίμων
  • τεχνολογία 
Οι ανάγκες των υποψηφίων επιχειρήσεων εστιάζονται κυρίως σε διεθνή επέκταση, branding και marketing, καθώς και χρηματοδότηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για την ηλικία, το φύλο και την επαγγελματική εμπειρία των επιχειρηματιών που υπέβαλαν αίτηση:
  • Το 16% είναι γυναίκες
  • Σχεδόν το 40% είναι σε ηλικία μεταξύ 30 και 39 ετών
  • Σχεδόν το 50% έχει επαγγελματική εμπειρία άνω των 10 ετών 
Σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις 
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, το οποίο θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κυβερνητικό οργανισμό Endeavor, θα προσφέρει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:
  • Επαφές με ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς που θα προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους
  • Εκπαίδευση και στρατηγική υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας
  • Πρόσβαση σε επενδύσεις και τραπεζικό δανεισμό
  • Προοπτικές πρόσβασης σε αγορές του εξωτερικού

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση