GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύνεκρος ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους έπειτα από την...


Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών που σημειώθηκε 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, τζαμιά και καταστήματα ισοπεδώθηκαν στη μικρή πόλη της Meureudu, όπου ο εγκέλαδος ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, δηλαδή σεισμικά κύματα.
Τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον αριθμό των θυμάτων ενώ στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής έχει σημάνει συναγερμό για τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών.
Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Για το έργο αυτό, βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να μετατοπίσουν τα συντρίμμια.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπικό μέσο ότι είδε κατοίκους της περιοχής να περιφέρεται στους δρόμους, μη μπορώντας να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και φοβούμενοι τους μετασεισμούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση