GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

67χρονη γέννησε το εγγόνι της!

Μία 67χρονη έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, ως παρένθετη μητέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, καθώς η κόρη της αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβ...


Μία 67χρονη έφερε στον κόσμο το εγγόνι της, ως παρένθετη μητέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, καθώς η κόρη της αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση και η εμβρυομεταφορά πραγματοποιήθηκε μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την αρμόδια δικαστική αρχή.
Όπως ανέφερε ο μαιευτήρας γυναικολόγος, Κωνσταντίνος Πάντος, «σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο για το συγκεκριμένο νόσημα της κόρης της». Γιαγιά και εγγονή χαίρουν άκρας υγείας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε ένα κιλό και 20 γραμμάρια την 31η εβδομάδα.
Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και προοδευτικότερα νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη για την παρένθετη μητρότητα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία εμφύτευσης του εμβρύου, που έχει προκύψει από γενετικό υλικό του ζεύγους, σε μία άλλη γυναίκα, πρόθυμη και ικανή να το κυοφορήσει, πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση. Το ζεύγος καταθέτει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την αδυναμία τεκνοποίησης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι αυτό το ιατρικό επίτευγμα αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών, οι οποίοι πρωτοπορούν παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση