GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φόνοι στο Σικάγο ξεπέρασαν τους 700 φέτος

Οι φόνοι στο Σικάγο έχουν ήδη ξεπεράσει τους 700 φέτος, δήλωσε η αστυνομία χθες, καθώς μια έξαρση σε πράξεις βίας στην τρίτη μεγαλύτε...


Οι φόνοι στο Σικάγο έχουν ήδη ξεπεράσει τους 700 φέτος, δήλωσε η αστυνομία χθες, καθώς μια έξαρση σε πράξεις βίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των θανάτων στο ψηλότερό τους σημείο μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τον Νοέμβριο έγιναν 77 φόνοι, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγου, ανεβάζοντας τον αριθμό των φόνων από την αρχή του χρόνου στους 701 έως τώρα.

Οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα κατά 55% από την ίδια εποχή πέρσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΤ Φρανκ Τζιανκαμίλι. Το ποσοστό φόνων είναι το ψηλότερο που έχει παρατηρηθεί από το 1998, όταν σκοτώθηκαν 704 άτομα, και το 1997, όταν σκοτώθηκαν 761 άτομα.

Ο αριθμός των φόνων στο Σικάγο - πόλης 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων - ξεπερνά τους αντίστοιχους φόνους στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία από τις αστυνομικές διευθύνσεις των δύο πόλεων. Και οι δύο αυτές πόλεις έχουν αρκετά μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων από το Σικάγο.

Το μεγαλύτερο μέρος των βίαιων επεισοδίων στο Σικάγο διεξάγεται στις φτωχές δυτικές και νότιες συνοικίες της πόλης.

"Αυτές αποτελούν ζώνες ανθρώπινης καταστροφής. Και πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου θα χρειαστεί να χτίσουμε υποδομές για να βελτιώσουμε τις κοινότητες", δήλωσε ο Ουίλιαμ Χολ, 32, ιερέας στην περιοχή και ιδρυτής της οργάνωσης Acts of Love Campaign, που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στο Σικάγο.

Η εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης έχει πληγεί λόγω μιάς σειράς ευρέως δημοσιευμένων επεισοδίων, κυρίως τον θάνατο με πυροβολισμό του Λακάν Μακ Ντόναλντ, ενός μαύρου εφήβου, από έναν λευκό αστυνομικό. Στον αστυνομικό Τζέισον Βαν Ντάικ, ο οποίος πυροβόλησε τον Μακ Ντόναλντ 16 φορές, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Μετά τον φόνο του Μακ Ντόναλντ, ο δήμαρχος Ραμ Εμάνουελ, που εκτίει τη δεύτερη θητεία του ως δήμαρχος, υιοθέτησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει ριζικά την αστυνομική δύναμη η οποία βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από την κυβέρνηση για να εξακριβωθεί εάν παραβαίνει συστηματικά τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Η αστυνομία του Σικάγου δήλωσε επίσης πως υπήρξαν 316 επεισόδια που αφορούσαν πυροβολισμούς μέσα στον Νοέμβριο, και 389 θύματα. Ο αριθμός των όπλων που έχουν κατασχεθεί από τις αρχές του χρόνου ως και τον Νοέμβριο ήταν σχεδόν 8.000, ή κατά 20% περισσότερα από το ίδιο διάστημα πέρσι, ενώ οι συλλήψεις που αφορούσαν οπλοφορία αυξήθηκαν επίσης κατά 8%.

"Τα επίπεδα της βίας που έχουμε δει φέτος σε μερικές από τις κοινότητές μας είναι εντελώς απαράδεκτα", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έντι Τζόνσον σε δήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση