GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7.189 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2016

Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν από τις αρχές του 2016, η πλειονότητα εξ αυτών στη Μ...


Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν από τις αρχές του 2016, η πλειονότητα εξ αυτών στη Μεσόγειο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ).
Από τους συνολικά 7.189 νεκρούς ή αγνοουμένους που καταγράφηκαν έως χθες Πέμπτη, οι 4.812 χάθηκαν επιχειρώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο προκειμένου να φθάσουν στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία, διευκρίνισε ο ΔΟΜ.
Ο διάπλους της Μεσογείου, τον οποίο επιχείρησαν σχεδόν 360.000 επίδοξοι μετανάστες από τις αρχές του έτους, παραμένει η επικινδυνότερη διαδρομή, όπου έχει καταγραφθεί το 60% και πλέον των θανάτων ή εξαφανίσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε σήμερα ο ΔΟΜ, 88 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός πλοίου που μετέφερε 114 επιβάτες στα ανοιχτά της Ζαουίγια στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση