GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια έρευνα για τη μίζα: 80 στα 100 πιάνει η Ελλάδα

Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς σήμερα και η Ελλάδα κατέχει το ασημένιο μετάλλιο στις μίζες και τις δωροδοκίες, σύμφωνα με άρθρο τ...


Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς σήμερα και η Ελλάδα κατέχει το ασημένιο μετάλλιο στις μίζες και τις δωροδοκίες, σύμφωνα με άρθρο του  Economist. 

Η διαφθορά και η δωροδοκία αποτελούν  μια πραγματική και αυξανόμενη τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομία: Σύμφωνα με το ΔΝΤ, περίπου 1.5 τρισεκατομμύρια «μαύρα» δολάρια αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο, ή περίπου 5 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Επίσης, αυτές οι πρακτικές ευννούν την ανάπτυξη άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, όπως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την εμπορία ανθρώπων.  

Ο Economist δημοσιεύει έναν χάρτη της εταιρείας Trace, με τις πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη, από το 0 έως το 100.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο «κίνδυνος δωροδοκίας» αυξήθηκε στο 60% των χωρών του πλανήτη σε σχέση με προηγούμενη έρευνα του 2014. 

Οι χώρες με το σκούρο μπλε χρώμα είναι οι πιο διαφθαρμένες, με πρωταθλήτρια τη Νιγηρία, με βαθμολογία 99 στα 100.

Η Ελλάδα – στην αμέσως πιο ανοικτή απόχρωση - βρίσκεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου δωροδοκίας που κυμαίνεται από 60 έως 80 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση