GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Ιανουάριο στον Άρειο Πάγο η έκδοση των 8 Τούρκων

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο ...


Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για την τύχη των 8 Τούρκων οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Η συζήτηση των αναιρέσεων κατά των αντικρουόμενων εφετειακών αποφάσεων για την έκδοσή τους προσδιορίστηκε για τις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ οι συνήγοροι των Τούρκων έχουν ζητήσει την συνεκδίκαση όλων των υποθέσεων με το σκεπτικό ότι είναι συναφείς.

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι στην αίτηση τους προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, οι υποθέσεις πρέπει να συζητηθούν όλες μαζί για την ορθή ανάδειξη της αποδεικτικής διαδικασίας, την ανάδειξη της αλήθειας, τη διευκόλυνση των μαρτύρων και των δικηγόρων, για οικονομία των δικών και προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.

Το τελευταίο μάλιστα έχει τη σημασία του καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των 8 στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις αποφάσισαν ομόφωνα οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν, ενώ, άλλη σύνθεση άναψε το πράσινο φως για την έκδοση των Τούρκων. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας άσκησε εφέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση