GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aναβρασμός στη Σούδα μετά τη φήμη ότι επίκεινται απελάσεις μεταναστών - ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στο κέντρο της πόλης της Χίου. Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλ...


Αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί στον καταυλισμό της Σούδας στο κέντρο της πόλης της Χίου. Η πληροφορία που διέρρευσε εντός του καταυλισμού ότι σε 15 ημέρες θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων ατόμων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, σε συνδυασμό με τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για πάνω από 10 ημέρες, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των μεταναστών.

Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας, με συνθήματα, όπως «είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα», ενώ προειδοποιούν και με κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης της Χίου σε περίπτωση που δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους. 

Ο καταυλισμός από το πρωί της Δευτέρας περικυκλώθηκε από Αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του Λιμενικού ενώ απαγορεύθηκε από το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η είσοδος σε αυτόν για τους μη μετανάστες. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση