GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να ακυρώσει την αγορά των νέων Air Force One γιατί τα βρίσκει πανάκριβα

"Η κοστολόγηση των Boeing 747 Air Force One είναι εκτός ελέγχου κατά τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία...


"Η κοστολόγηση των Boeing 747 Air Force One είναι εκτός ελέγχου κατά τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία" τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στο Twitter.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον ουρανοξύστη του στην Νέα Υόρκη, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κοστολόγηση των αεροσκαφών είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Νομίζω ότι είναι γελοίο. Πιστεύω ότι η Boeing μας κάνει κόλπα. Θέλουμε η εταιρεία να αποκομίσει υψηλά κέρδη, αλλά όχι τόσο υψηλά».
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, απαντώντας στις δηλώσεις του Τραμπ, τόνισε πως το μόνο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Boeing είναι ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων και αφορά τον καθορισμό των δυνατοτήτων του νέου προεδρικού αεροσκάφους.
Δεν ήταν σαφές ποια ήταν η πηγή της πληροφόρησης του Τραμπ για το συνολικό ύψος του κόστους της συμφωνίας. Με βάση τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για το πρόγραμμα αντικατάστασης των προεδρικών αεροσκαφών, το κόστος ανέρχεται σε 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια για τα δημοσιονομικά έτη από το 2015 έως το 2021.
Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 ότι τα αεροσκάφη Boeing 747-8 θα αντικαταστήσουν τα δύο υπάρχοντα προεδρικά αεροσκάφη. Οι Αμερικανοί πρόεδροι χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της εταιρείας από το 1943.
Τα 747-8 έχουν μήκος 73 μέτρα, άνοιγμα φτερών 68 μέτρα και μπορούν να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις από την Ουάσιγκτον στο Χονγκ Κονγκ, δηλαδή απόσταση μεγαλύτερη κατά 1.600 χλμ. από όσο τα τωρινά αεροσκάφη της προεδρίας.
Η ομάδα του Τραμπ τόνισε πως με τις δηλώσεις του αυτές ο νέος πρόεδρος τνω ΗΠΑ στόχευε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς στοχεύει να διαχειριστεί τα χρήματα των φορολογουμένων.
Δείτε την ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση