GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας η επιστολή Τσακαλώτου"

"Επιστολή μετάνοιας και μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας" χαρακτηρίζει το Ποτάμι την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, ...


"Επιστολή μετάνοιας και μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας" χαρακτηρίζει το Ποτάμι την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι ο υπουργός "αναλαμβάνει τη δέσμευση για ενεργοποίηση του κόφτη στις συντάξεις σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016 δεν επιβεβαιωθούν" και τονίζοντας ότι "ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% παραμένει για το 2018, γεγονός που σημαίνει ότι η διαμάχη ΔΝΤ-ευρωπαίων λήγει εις βάρος μας αφού για να καλυφθεί ο στόχος το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί ενεργοποίηση του "κόφτη"".

"Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό. Οι πολίτες έχουν μάθει πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις για εσωτερική κατανάλωση την ίδια στιγμή που αναλαμβάνουν νέες δεσμεύσεις" καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την επιστολή Τσακαλώτου, επαναφέρει το αίτημά της για οικουμενική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "οι εκδοχές είναι δύο: οικουμενική τώρα χωρίς εκλογές ή εκλογές τώρα και δεύτερες εκλογές σε έξη μήνες και οικουμενική τότε μετά τις δεύτερες εκλογές. Ένα πολιτικό σύστημα αιχμάλωτο των λαθών του παρελθόντος και μια Ελλάδα που για πολύ ακόμη θα αλληθωρίζει στο Grexit".

Για "επιστολή ντροπής" κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και υποστηρίζει ότι "παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν. Για μια ακόμη φορά, εκθέτουν την χώρα, βουλιάζουν στα ψέματά τους. Όμως το "μάρμαρο" δυστυχώς το πληρώνει ο Ελληνικός λαός".

Όπως σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη:

“Τι έλεγαν

1) «Δεν είμαστε αποικία, δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα χωρίς να ρωτήσουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 9/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου

«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς»

Τι έλεγαν

2) «Κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για την 13η Σύνταξη»

Α. Τσίπρας 8/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου

α) (Το βοήθημα) «είναι εφάπαξ πληρωμή και δεν έχει σχέση με το συνταξιοδοτικό»

β) «Εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις»

Τι έλεγαν

3) «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανένα»

Α. Τσίπρας 20/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου

«Απόλυτη δέσμευσή μας είναι να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας»”.

1 σχόλιο

  1. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε άδικα τον Τσακαλώτο για διγλωσσία. Τα Ελληνικά του δεν μετράνε για γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση