GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Καλλιθέα εξευτελίζουν δημόσια τους απόρους για ένα κομμάτι... γκοτζίλα

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης Ανήμπορη να αντιληφθεί τα πλέον αυτονόητα η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας. Άρπα κόλλα, έχοντας τους να...


Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ανήμπορη να αντιληφθεί τα πλέον αυτονόητα η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας.
Άρπα κόλλα, έχοντας τους να περιμένουν σε κοινή θέα και μέσα στο κρύο, δίνοντας την εντύπωση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να τους ξεφορτωθεί όπως-όπως, διένειμε και σήμερα την "ανθρωπιστική" βοήθεια" σε εκατοντάδες άπορους Καλλιθεάτες.

Το τίμημα για τον δημόσιο εξευτελισμό τους και σαν να πρόκειται για αιχμαλώτους στρατοπέδου συγκεντρώσεως, μερικές πατάτες, πέντε αυγά, ένα λάχανο, ένα μπουκάλι γάλα, λίγο λάδι και ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο κρέας, αμφιβόλου ποιότητας εκ πρώτης όψεως.

Αξίζει να σηκειωθεί ότι τα τρόφιμα παρέμειναν έξω σε όλη την διάρκεια της νύχτας. Άγνωστο αν το πρωί που άρχισε η διανομή έγινε έστω και ένας υποτυπώδης υγειονομικός έλεγχος.

Χθεσινοβραδυνή λήψη..

Σαν να μην έφτανε η διαπόμπευση με τα βλέμματα των περαστικών επάνω τους, και αυτή τη φορά η "ανθρωπιστική" βοήθεια του δήμου Καλλιθέας στους εκατοντάδες δικαιούχους άπορους δημότες περιορίσθηκε σε τρόφιμα για ελάχιστες ημέρες, αξίας 20-30 ευρώ, σε σύγκριση με τις δωροεπιταγές αξίας των 100 ευρώ που μοίραζε ο δήμος τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προμηθευθεί ο καθένας ότι ήθελε για τον ίδιο και την οικογένεια του για την περίοδο των Χριστουγέννων.




Έτσι δυστυχώς και φέτος, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκατοντάδων απόρων Καλλιθεατών θα έχει... γκοτζίλα, λίγο λάχανο, από ένα αυγό στο κάθε μέλος της οικογένειας και για τις δύσκολες ώρες της Πρωτοχονιάς θα είναι αρκετή μια τηγανιά πατάτες και λίγο καρότο έτσι για να πάρει χρώμα το ρεβεγιόν..

Πέτρα ο γκοτζίλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο βίντεο που ακολουθεί..

Ακριβώς τις ίδιες εικόνες είδαν οι Καλλιθεάτες και πέρυσι στην Καλλιθέα και μάλιστα στο ίδιο σημείο, σε ένα από τα πιό πολυσύχναστα σημεία της πόλης, στη συμβολή των οδών Εσπερίδων και Ματζαγριωτάκη, πίσω από την πλατεία Δαβάκη. Παρά τις επανειλημμένες εισηγήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης η διανομή στους δικαιούχους να γίνεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, δηλαδή όχι σε κοινή θέα με τους ανθρώπους αναγκασμένους να σκύβουν το κεφάλι, αλλά σε στεγαζόμενους και κυρίως θερμαινόμενους χώρους, η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας δεν συγκινείται.


Μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων που στήθηκαν και σήμερα από νωρίς στην ουρά, αξιοπρεπέστατοι κύριοι και κυρίες που μέχρι πριν λίγο καιρό διατηρούσαν επιχειρήσεις και απασχολούσαν εργαζομένους ή που απασχολούνταν οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αλλά έχασαν τις δουλειές τους, όπως ο κύριος στο βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, αρκετοί από τους δικαιούχους της "ανθρωπιστικής" βοήθειας του δήμου Καλλιθέας έσκυβαν το κεφάλι απογοητευμένοι, ενώ κάποιοι ηλικιωμένοι έβαζαν τα κλάμματα βλέποντας ότι τα τρόφιμα δεν επαρκούν παρά μόνο για δυό-τρεις ημέρες...

Όλα αυτά 150 μέτρα από το δημαρχείο της Καλλιθέας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση