GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούβα: Χιλιάδες στους δρόμους, από όπου περνά η στάχτη του Κάστρο

Μετά τον αποχαιρετισμό στον "Κομαντάντε", στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε από την Αβάνα για ...


Μετά τον αποχαιρετισμό στον "Κομαντάντε", στην Πλατεία της Επανάστασης, η τέφρα του Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησε από την Αβάνα για το Σαντιάγο δε Κούμπα, όπου θα ενταφιαστεί την Κυριακή στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιγκένια δε Σαντιάγο, δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της κουβανικής ανεξαρτησίας.
Η τέφρα έχει τοποθετηθεί σε ένα φέρετρο από ξύλο κέδρου, τυλιγμένο με την κουβανική σημαία, που προστατεύεται από ένα γυάλινο κιβώτιο, και μεταφέρεται πάνω σε έναν στρατιωτικό κιλλίβαντα κάνοντας την αντίθετη διαδρομή από εκείνην που ακολούθησε ο Κάστρο κατά την επανάσταση του 1959.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά μήκος της διαδρομής - μέρα ή νύχτα - και αποχαιρετούν τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας "Ζει".
Η τέφρα του κομαντάντε έκανε μια συμβολική στάση τη νύχτα στο μαυσωλείο της Σάντα Κλάρα όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και συνεχίζει την πορεία της προς την ανατολική πλευρά του νησιού, στο Σαντιάγο δε Κούμπα, απ' όπου οι αντάρτες του Κάστρο εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για να ανατρέψουν τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα το 1953.

Η κηδεία της τέφρας του Φιντέλ Κάστρο θα σημάνει το τέλος του εθνικού πένθους των εννέα ημερών που κηρύχθηκε στη χώρα μετά τον θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση