GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα που... μπορούν, οι μισοί Κινέζοι δε θέλουν δεύτερο παιδί

Από την 1η Ιανουαρίου, η Κίνα επιτρέπει σε παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, αποσύροντας οριστικά την πολιτική του ενός παιδι...


Από την 1η Ιανουαρίου, η Κίνα επιτρέπει σε παντρεμένα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, αποσύροντας οριστικά την πολιτική του ενός παιδιού, που εφαρμόστηκε στη χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Κινέζοι δεν σκοπέυουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να αποκτήσουν κιάλλους απογόνου.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδία γυναικών της Κίνας ACWF, περίπου το 53,3% των οικογενειών με ένα παιδί δεν θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο.
Λόγω οικονομικών δυσχερειών, ένας σημαντικός αριθμός οικογενειών «δεν τολμούν ούτε θέλουν» να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, δήλωσε η Τσεν Σιαοσία, επικεφαλής του τμήματος παιδιών στην ACWF.
Ο βασικός παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη τους οι γονείς στην απόφασή τους να αποκτήσουν δεύτερο παιδί είναι οι κρατικές υποδομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, η ποιότητα των βρεφικών προϊόντων, οι συνθήκες διαβίωσης και η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με την έρευνα.
Από το 2013, η απόκτηση δεύτερου παιδιού επιτράπηκε για ζευγάρια όπου ο ένας γονιός ήταν μοναχοπαίδι.
Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 οικογένειες με παιδιά μικρότερα των 15 ετών σε 10 περιοχές της χώρας, όπως το Πεκίνο και το Λιαονίνγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση