GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός ελέγχου μη επανδρωμένο ρωσικό σκάφος που μετέφερε εφόδια στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η πρόσδεση του διαστημοπλοίου ανεφοδιασμού Progress MS-04 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ενδέχεται να αποδειχθεί ανέφικτη καθώς η ...


Η πρόσδεση του διαστημοπλοίου ανεφοδιασμού Progress MS-04 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ενδέχεται να αποδειχθεί ανέφικτη καθώς η ρωσική διαστημική υπηρεσία έπαψε να λαμβάνει δεδομένα τηλεμετρίας από το σκάφος λίγη ώρα μετά την εκτόξευσή του σήμερα, δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη ρωσική διαστημική υπηρεσία.
Η υπηρεσία Roscosmos της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχασε την επαφή με το MS-04, το οποίο δεν είναι επανδρωμένο, ακριβώς «383 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του πυραύλου Σαγιούζ» ο οποίος μετέφερε το σκάφος από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ και ότι προσπαθούσε να εξακριβώσει τα αίτια.
«Η απουσία (δεδομένων) τηλεμετρίας ενδέχεται να σημαίνει ότι το Progress βρίσκεται σε πτήση εκτός ελέγχου και ότι η πρόσδεσή του στον σταθμό θα είναι αδύνατη», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη Roscosmos μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Το διαστημόπλοιο Πρόγκρες μεταφέρει 2,6 μετρικούς τόνους τροφίμων, καυσίμων και εφοδίων για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η πρόσδεσή του προβλεπόταν να γίνει –αυτόματα– στις 18:43 (ώρα Ελλάδας) αύριο Παρασκευή.
Τον Απρίλιο του 2015 η απώλεια ενός τέτοιου σκάφους είχε πυροδοτήσει μια σοβαρή κρίση στην ρωσική διαστημική βιομηχανία. Η Μόσχα είχε αναστείλει όλες τις διαστημικές αποστολές για σχεδόν τρεις μήνες.
Το τρέχον πλήρωμα του ISS αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ, τους Αμερικανούς Πέγκι Ουίτσον και Σέιν Κίμπρο, καθώς επίσης και τους Ρώσους Αλέγκ Νοβίτσκι, Αντρέι Μπαρισένκα και Σεργκέι Ρίζικοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση