GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι

Νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, συμφωνα με ...


Νέα συμφωνία επετεύχθη για την απομάκρυνση των άμαχων πληθυσμών από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι, συμφωνα με δήλωση του Αλ Φαρούκ Αμπου-Μπακρ, αξιωματούχο των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων, στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Αραμπίγια Αλ Χαντάθ.

Η νέα επιχείρηση εκκένωσης θα ξεκινήσει και πάλι μετά από παγκόσμιες εκκλήσεις και πιέσεις και καθώς οι αντάρτες δέχτηκαν να εκκενωθούν ταυτόχρονα και τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, το οποίο απαιτούσε η συριακή κυβέρνηση. 

Ο Αμπού Μπακρ, είπε ότι η συμφωνία συμπεριλαμβάνει και την εκκένωση των δύο σιιτικών χωριών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και την πλήρη απομάκρυνση των ανταρτών μαχητών από το ανατολικό Χαλέπι.

Η διαδικασία είχε παγώσει τις προηγούμενες ώρες και σχεδόν 150.000 άμαχοι εγλωβισμένοι έζησαν δραματικές ώρες, καθώς οι μάχες και οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν με μεγαλύτερη σφοδρότητα. 

Σύμφωνα με την Δαμασκό, η επιχείρηση διακόπηκε γιατί οι αντάρτες έπαιρναν μαζί τους πολίτες με την βία και έκρυβαν όπλα στις αποσκευές τους, κάτι που η άλλη πλευρά διαψεύδει.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κάλεσε χθες όλα τα μέρη στη Συρία να ξαναρχίσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων και των ανταρτών από το Χαλέπι με «ασφαλή» τρόπο ενώ Τουρκία, Μόσχα και Ιράν έκαναν επίσης δηλώσεις για την αναγκαιότητα μιας εκκένωσης των ανταρτοκρατούμενων περιοχών της πόλης, για το καλό του άμαχου πληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση