GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών

Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης, έστειλαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλά...


Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης, έστειλαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή τους στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Στο Κέντρο, παιδιά από τη χώρα μας και παιδιά από άλλες χώρες, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά.
Προτού ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί, σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».
Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας παναθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες».
Ο Πρωθυπουργός, με αφορμή και την πρωτοβουλία για το «Δημήτρειο» ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι’ αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».
Στο τέλος του γεύματος, ο Πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα ο οποίος βρίσκεται σε στάση τερματισμού, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει και να επισημαίνει τον συμβολισμό.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους προσφέρουν διακονία, τόσο στο Δημήτρειο, όσο και γενικότερα.  Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες, το ότι τρώνε και παίζουν μαζί, έκανε λόγο για μάθημα που «θέλουμε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς».
Παρότρυνε τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, σε όποιον τόπο και αν πάνε, να θυμούνται την Ελλάδα και να θυμούνται ότι πρέπει πάντοτε να κάνουν το καλό στους ανθρώπους, είτε είναι μαύροι, είτε κίτρινοι, είτε λευκοί, είτε έχουν τη μια θρησκεία είτε την άλλη, να αγαπούν τους ανθρώπους όπως αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας.

3 σχόλια

  1. Τσίπρα αυτό που έχεις αποδείξει είναι ότι είσαι ο καλύτερος, ό Άριστος άνθρωπος της Τουρκίας, είσαι αυτός που άνοιξε τα σύνορα με αυτήν για να πλημμυρήσει η πατρίδα μου η Ελλάδα με ανθρώπους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα που η μόνη δύναμη στην περιοχή που μπορεί να τους κατευθύνει είναι η Τουρκία και ανάμεσα τους βέβαια χιλιάδες Τούρκοι που σιγά σιγά λειτουργώντας σαν προγεφύρωμα θα κάνουν την πατρίδα μου την Ελλάδα τουρκική επαρχία,
    Και λέω πατρίδα μου γιατί τα άτιμα έργα σου δείχνουν ότι δεν είναι δική σου πατρίδα, γιατί αν ήταν και δική σου πατρίδα θα βρισκόσουν κάθε στιγμή στα σύνορα της όχι για να ανοίγεις κερκόπορτες αλλά για να τα υπερασπίζεσαι…γιατί όποιος έχει πατρίδα και αυτή εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό από αυτόν δεν την κουρελιάζει, δεν την προδίδει, δεν την παραδίνει στον χειρότερο από όλους τους εχθρούς της, στον Τούρκο.
    Έχεις πάει σε χωριά που πριν από δυο δεκαετίες έσφυζαν από ζωή γηγενών και τώρα οι μόνοι που κάνουν παιδιά να πλυθήνονται είναι Τούρκοι;
    Και τώρα θα δώσεις από τον κόπο και τον ιδρώτα των πραγματικών ελλήνων 400 ευρώ, ( ο μουζάλας δηλαδεί το φερέφωνο σου λέει δεν θα τους δώσουμε 500 αλλά 400 γιατί αυτό είναι το σωστό!) τα οποία σύμφωνα με την αριστερή διαλεκτική θα τα κάνετε στο τέλος 280 -300 για να δείξετε πόσο πολύ παλέψατε για τον Έλληνα!

    ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ! ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπανδρέου κατάργησε τη φοροαπαλλαγή της Εκκλησίας, Σαμαράς-Βενιζέλος την επανέφεραν.


    @.Να θυμίσουμε επίσης στους αναγνώστες ότι με το άρθρο 12 του νόμου 3842, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του έτερου που τσακώνεται για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, «καταργήθηκε από 1.1.2010 η φοροαπαλλαγή ιερών ναών, μητροπόλεων και ιερών μονών, συμπεριλαμβανομένων των Ιερών Μονών του Αγίου Ορους για τα εισοδήματα από εκμίσθωση κτισμάτων και γαιών των νομικών αυτών προσώπων».
    @.Με τον ίδιο νόμο καθιερώθηκε η φορολόγηση της μεγάλης μόνο ακίνητης περιουσίας με υψηλό αφορολόγητο όριο 400.000, και περιελάμβανε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και επομένως και τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα. Η απαλλαγή από τον φόρο ίσχυε μόνο για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνταν για λατρευτικό/θρησκευτικό σκοπό, δηλαδή τους ναούς (άρθρο 29).

    @.Με τον νόμο 4223/2013 η κυβέρνηση έκανε «Ενιαίο» τον Φόρο Ακινήτων προς τα κάτω. Κατήργησε το αφορολόγητο των 400.000 ευρώ, αλλά θέσπισε το αφορολόγητο της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας. Τις τελευταίες πινελιές του χύδην πελατειασμού έβαλε η τροπολογία των 16 βουλευτών της Ν.Δ., την οποία έκανε ασμένως δεκτή ο κ. Λοβέρδος και μάλιστα στο νομοσχέδιο για την «Ιδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία».

    @.Να σημειώσουμε ότι κατά την ψήφιση αυτής της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ το 2010 είχε καταψηφίσει τον νόμο που προέβλεπε τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

    Λοιπόν; Είναι όλοι το ίδιο; Γράφει πουθενά στο Μνημόνιο τίποτα υπέρ της εκκλησιαστικής περιουσίας;
    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγκες και ηγέτες τους πλανήτη το παραμύθι τελείωσε...Για τους δικούς μας είναι αποτυχημένοι και αυτοί αλλά και τα επικοινωνιακά επιτελεία τους...πιο άσχετους δεν πρέπει να υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΆ.. και πιστέψετε με έχω μελετήσει πολύ επιστημονικά το πως {πλασάρετε} η προπαγάνδα...

    Ναι έχομε αυτή την στιγμή στην χώρα μας κβαντικό υπολογιστή που διαβάζει 180.000.000 εκατομμύρια φορές πιο γρήγορα όλους τους συμβατικούς αλγόριθμους..
    Ο Πλανήτης είναι κεντραρισμένος από 500 ανθρώπους με ανωτάτη εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής...Βορά -Νότο- Ανατολή-Δύση... Τα Drones εδάφους, αέρος, νερού, μας δίνουν τεράστια δεδομένα, ο ιστός είναι καλά πλεγμένος τώρα < μέσα στα συστήματα ασφάλεια τους, στην τράπεζες τους, στα παραδεισένια Νησιά που έχουν φτιάξει για να κλέβουν τους ΛΑΟΥΣ τους >....

    Η Γερμανία και το ΔΝΤ αν θα ξανά απειλήσει την χώρα μας θα βρεθούν στον αέρα και αυτός ο προτεστάντης υπουργός οικονομικών της Γερμανίας να πάει να ζητήσει της τα δις εκατομμύρια της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, ΚΑΙ να πληρώσει σαν σοβαρό < ΚΡΑΤΟΣ> το κατοχικό δάνειο της Ελλάδος που της δόθηκε ,αφήστε της αποζημιώσεις τον ΝΕΚΡΏΝ και τον υλικών καταστροφών....

    80 καταστήματα Ριχάνδρος αγοράζουν και λιώνουν [νόμιμα η και παράνομα=κλεμμένα] εδώ και εφτά χρόνια τον ΧΡΥΣΌ ΤΗΣ Ελλάδος.... 21.000 χιλιάδες ήμερες από ένα κιλό χρυσό την ήμερα να παίρνει το κάθε κατάστημα ,μαζεύει 100 κιλά χρυσό την ήμερα ΈΚΑΣΤΟ <> Χ>21.000 χιλιάδες ήμερες πόσο είναι;; .. ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;; ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ;;;...Δυστυχώς για αυτούς εμείς ξέρουμε... Σύντομα το μάθουν και οι απλοί Ελληνες Ο ΛΑΟΣ ώστε να κατασχεθεί η με το ΚΆΛΟ Η ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΌ..

    Έχω να πω στους Έλληνες ότι ο δρόμος της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ δεν θα είναι εύκολος ..πότε δεν ΉΤΑΝ...Θα σωθούμε σίγουρα .... ΈΝΑ καλό κάνει ο Τσίπρας που ο Μητσοτάκης δεν έχει το μυαλό να το καταλάβει ..ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;;; ΚΑΛΆ ΚΆΝΕΙ!!! ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΒΆΛΟΥΝ ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΑΥΤΟΊ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΆΛΥΒΑ..ΏΣΤΕ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ...

    Η ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΛΈΝΕ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΗ ΤΑ ΜΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΈΛΘΕΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ;;...ΛΑΘΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΉ... ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΤΟ 90% ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΎΝ ΈΛΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΆΖΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ ΜΠΙΡ ΠΆΡΑ ...ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΎΜΕ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ... ΌΤΑΝ ΘΑ ΚΌΨΟΥΜΕ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ...

    Αυτά... και πολλά είπα.... Το 2017 θα δείτε πολλά πράγματα που ούτε τα βάζει τώρα μυαλό ανθρώπου... ο ΔΡΟΜΟΣ θα είναι δύσκολος..

    Υ.Γ...Αυτοί που λένε ΣΉΜΕΡΑ για εθνικό νόμισμα κάνουν μεγάλο ΛΑΘΟΣ... ΌΧΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ.. και αυτό αν θα γίνει θα γίνει όταν αυτό το κωλόχαρτο TO ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΥΡΩ θα το καίνε στα τζάκια ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ...ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΈΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΆ ΤΟΥΣ.. ΕΝΑΣ ΦΩΡΤΗΓΟ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΥΛΗΣΕ.. ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΉ ..ΣΑΣ ΚΆΝΕΙ ΑΥΤΟ;..ΧΕΣΜΈΝΟΙ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ...ΜΗΝ ΑΚΟΎΤΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ....

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση