GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο βασιλιάς των αποδράσεων πέθανε από βαρυστομαχιά!

Κάτι σαν το μύθο του Αισώπου με το λύκο ήταν αυτό που συνέβη στον 39χρονο Ανανίας Μάτε, τον άνθρωπο που θα μείνει γνωστός ως ο βασιλι...


Κάτι σαν το μύθο του Αισώπου με το λύκο ήταν αυτό που συνέβη στον 39χρονο Ανανίας Μάτε, τον άνθρωπο που θα μείνει γνωστός ως ο βασιλιάς των αποδράσεων.

Η ζωή του μοιάζει με ταινία περιπέτειας και δράσης που κόβει την ανάσα. Ο θάνατός του όμως είναι πολύ άδοξος: πέθανε από επιπλοκές στην πέψη! Και αυτό γιατί οι γιατροί στο νοσοκομείο νόμιζαν πως δεν είχε πρόβλημα αλλά έλεγε ψέμματα για να αποδράσει ακόμη μια φορά.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: ο Μάτε, που καταγόταν από τη Μοζαμβίκη, είχε αποδράσει δυο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νότια Αφρική.

Καταδικασμένος για ανθρωποκτονία, βιασμό και ληστεία, έγινε γνωστός το 2006, καθώς ήταν ο πρώτος κρατούμενος που δραπέτευσε από τη διαβόητη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Πρετόριας.

Είχε καταφέρει να βγει από ένα πολύ μικρό παράθυρο αφού προηγουμένως αλείφθηκε με βαζελίνη και χρησιμοποίησε ένα σίδερο του κρεβατιού του ως βελονάκι για να πλέξει με αυτό ένα σχοινί από τα σεντόνια και τα ρούχα του.

Ο "υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος", όπως είχε χαρακτηριστεί, συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα και στην καταδίωξή του οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι.

Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Μάτε, για τον οποίο οι φήμες έλεγαν ότι είχε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη χώρα του, είχε καταφέρει να δραπετεύσει και από το κελί του στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο 39χρονος "βασιλιάς των αποδράσεων" είχε επιχειρήσει να δραπετεύσει πολλές φορές ακόμη: η τελευταία του απόπειρα είχε γίνει στις αρχές του έτους.

Πριν από τρεις εβδομάδες εισήχθη στο νοσοκομείο του Ντέρμπαν με επιπλοκές στο γαστρεντερικό του. Όμως οι γιατροί δεν του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη θεραπεία καθώς πίστευαν ότι είχε απλώς επινοήσει την ασθένειά του σε μια προσπάθεια να αποδράσει. Όμως η κατάστασή του επιδεινωνόταν.

Τελικά, κατέληξε χθες Τρίτη, σε ηλικία 39 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση