GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλει κρούσματα εκμετάλλευσής του

Κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, τα οποία ...


Κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, τα οποία εντείνονται όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Σκοπός των επιτήδειων, σύμφωνα με το «Χαμόγελο» είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες, με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δυστυχώς πολλά είναι τα κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πανελλαδικά, ειδικά όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Σκοπός των επιτήδειων είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.
Τα τελευταία περιστατικά εκμετάλλευσης για τα οποία έλαβε γνώση ο οργανισμός και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές αφορούν:
● Μια κυρία, περίπου 50 ετών, στην περιοχή της Ρηγίλλης στην Αθήνα, η οποία πουλά εικόνες και ημερολόγια προφασιζόμενη ότι τα έσοδα θα δοθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
● Τέσσερις γυναίκες στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης οι οποίες πωλούν περιοδικά διενεργώντας έρανο, επικαλούμενες το όνομα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
● Μια κυρία, πιθανόν αγγλικής καταγωγής, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, επισκέπτεται τα φαρμακεία της περιοχής επικαλούμενη συγκέντρωση φαρμάκων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια, διευκρινίζει για ακόμα μία φορά ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ΄ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση