GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην "πράσινος" υπουργός δηλώνει ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ θυμίζει ΚΚΕ του μεσοπολέμου

Αιχμές για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφήνει πρώην υπουργός του κόμματος, υποστηρίζοντας πως "επιμένει σε παρωχημένα σχήμ...


Αιχμές για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφήνει πρώην υπουργός του κόμματος, υποστηρίζοντας πως "επιμένει σε παρωχημένα σχήματα τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θυμίζουν ΚΚΕ του μεσοπολέμου".
Ο Γιώργος Φλωρίδης,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Στο Καρφί", κάνει λόγο για αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και οι οποίες θα οδηγήσουν στην συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου φορέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, συντελεστές του νέου εγχειρήματος θα μπορούσαν να είναι ανάμεσα σε άλλους οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Σταύρος Θεοδωράκης.
"Πιστεύω πως πλησιάζει ο καιρός που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τη συγκρότηση του χώρου, αλλιώς ενδέχεται να διαλυθεί και να οδηγηθεί σε πολιτική συντριβή. Μετά από μια εξαντλητική περίοδο συζητήσεων και πρωτοβουλιών που αναμφισβήτητα ενίσχυσε την αυτογνωσία όλων, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει διάθεση αποκλεισμού από κανέναν για κανέναν. Υπάρχουν όμως, πολιτικές αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα που οδηγούν ορισμένους στο να αυτοαποκλείονται από τον κοινό παραταξιακό στόχο. Είναι κοινή διαπίστωση ότι όλοι-πολιτικοί φορείς, ομάδες, πρόσωπα και, πρωτίστως, ο κόσμος της παράταξης-ζητούν την συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου φορέα του προοδευτικού κέντρου" δηλώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.
"Η μόνη που αντιδρά είναι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία προφανώς χάριν της διατήρησης μιας μικροεξουσίας, επιμένει σε παρωχημένα σχήματα τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θυμίζουν ΚΚΕ του μεσοπολέμου. Είναι η μόνη που συνεχίζει να περιφρονεί την απαίτηση του δημοκρατική κόσμου για την αναδημιουργία της μεγάλης μας παράταξης η οποία πρέπει να καταστεί ξανά ο μεγάλος πόλος εξουσίας" προσθέτει. "Η αλαζονική επωδός της είναι: "Ελάτε  σε εμάς ή αν έχετε κότσια, κάντε κόμμα. Εμείς, δεν συζητάμε". Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, ότι ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει; Ότι το ΠΑΣΟΚ του 2016 είναι η Ένωση Κέντρου του 1976; Ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δημοσκοπική κατάρρευση, το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο και στάσιμο, αδυνατώντας να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του;".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση