GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νανούρης σκηνοθετεί Λιγνάδη στο «Αφέντης και δούλος»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Σιγήν ιχθύος τηρούσαν ο χαρισματικός Δημήτρης Λιγνάδης και ο πολυσχιδής Γιώργος Νανούρης για τα...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Σιγήν ιχθύος τηρούσαν ο χαρισματικός Δημήτρης Λιγνάδης και ο πολυσχιδής Γιώργος Νανούρης για τα επόμενά τους «χτυπήματα» στο σανίδι και κατάφεραν να μας εκπλήξουν με μια ανάρτησή τους στα social media. «Ανέβασαν» μια κοινή τους φωτογραφία με τη λεζάντα «Λέων Τολστόι: Αφέντης και δούλος-2017» και …εξαφανίστηκαν χωρίς να μας δώσουν παραπάνω στοιχεία. Τι «μαγειρεύουν» τα  δύο αυτά «δαιμόνια» πλάσματα; Ποιος θα σκηνοθετήσει από τους δύο; Θα ’ναι μαζί στη σκηνή ή μας επιφυλάσσουν και άλλη έκπληξη; Πότε θα γίνει η πρεμιέρα; Πολλές οι ερωτήσεις, μεγάλη κι η σιωπή!

ΡΩΤΗΣΑ λοιπόν τον περίγυρό τους και έμαθα πως θα παίξουν μαζί, με το Γιώργο Νανούρη να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία  της υποσχόμενης δουλειάς που …έρχεται - όχι δεν έμαθα το που και το πότε, αλλά αρκέσου στο παραπάνω στοιχείο ότι θα είναι ο Νανούρης ο σκηνοθέτης! Σούπερ!

Η υπόθεση του «Αφέντης και δούλος» του Τολστόι περιστρέφεται γύρω από τη θυσία του αφεντικού, κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, που εκείνος και ο δούλος του παγιδεύονται από τη βαριά χιονοθύελλα του ρωσικού χειμώνα. Στις σελίδες του είναι τοποθετημένο ένα πρόβλημα που θα πάρει αργότερα την πρώτη θέση σε όλη την πνευματική δημιουργία του Τολστόι: η αναγέννηση των ανθρώπων εκείνων, που ενώ ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις, αντιλαμβάνονται την κοινωνική αδικία, την ηθική ποταπότητα αλλά και την ψευτιά του περιβάλλοντός τους.

ΤΟ «πάντρεμα» των δύο άξιων καλλιτεχνών είναι ελκυστικότατο και αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμά του. Θα επανέλθω με νεότερα - όταν καταφέρω να βγάλω άκρη με τις δύο αυτές … σφίγγες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση