GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραλύει η χώρα σήμερα από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ρολά κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δεκάδ...


Ρολά κατεβάζει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεκάδες ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων έχουν ανακοινώσει ότι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί προκειμένου «να εναντιωθούν στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις τους.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες

Χειρόφρενο θα σηκώσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία - τρόλεϊ: Τα αστικά λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Τα τρόλεϊ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια μισή ώρα νωρίτερα, το πρωί. Θα λειτουργήσουν δηλαδή από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς το αεροδρόμιο όλη την ημέρα.

Ακυρώνονται δρομολόγια του ΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά από τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Δεμένα τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Νοσοκομεία

Όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 8.00 το πρωί.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Δάσκαλοι και Καθηγητές

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Με ανακοινώσεις τους η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν σε συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ σημειώνει: "Απεργούμε και διεκδικούμε: Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Δημόσιο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές. Συλλογικές συμβάσεις. Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ".

Επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της απεργίας

Να δώσουν δυναμικό παρόν στις σημερινές εργατικές κινητοποιήσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών -και ιδιαίτερα του ΔΝΤ- να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση