GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείλια και έλλειψη γνώμης το ΠΑΡΩΝ στις ψηφοφορίες Νόμων

Γράφει ο  Μιχαήλ Στρατουδάκης. Συχνότατα ή μάλλον σε κάθε ψηφοφορίαν στην Βουλήν, έχομεν μερίδα Βουλευτών οι οποίοι όταν ακούσουν το όν...


Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Συχνότατα ή μάλλον σε κάθε ψηφοφορίαν στην Βουλήν, έχομεν μερίδα Βουλευτών οι οποίοι όταν ακούσουν το όνομά τους, εγειρόμενοι φωνάζουν μεγαλοφώνως και μετ’ υπερηφανείας. ΠΑΡΩΝ!!!!

Τι σημαίνει ΠΑΡΩΝ κύριοι;; Εκλήθητε να απαντήσετε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ αναφορικώς με το προς ψήφιση Νομοσχέδιον. Ή το εγκρίνετε ή το απορρίπτετε. Μέσον τι δεν υπάρχει. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική. Άλλωστε γι’ αυτόν τον σκοπόν σας εξέλεξε ο Κυρίαρχος Λαός και είστε υποχρεωμένοι να εκτελείτε τον προορισμόν σας μετ’ ευλαβείας. Αν αδυνατείτε να το πράξετε, πρέπει να αποποιηθείτε την εκλογήν.

Οι Νόμοι ψηφίζονται για το κοινωνικόν σύνολον. Δεν είναι υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος το οποίον τους προτείνει. Και αν νομίζετε ότι με το ΠΑΡΩΝ, τάσσεσθε κατά του κυβερνώντος Κόμματος, πλανάσθε. Η αντίθεση πρέπει να στρέφεται κατά του περιεχομένου του Νομοσχεδίου, ότι δηλαδή διαπιστώσατε ελλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και αυτό δεν έγινε και όχι να έχει κομματικές βολές, ευθέως με το ΟΧΙ ή πλαγίως και ατόλμως και δειλώς με το ΠΑΡΩΝ. Η υπάρχουσα αναφορά στον Κανονισμόν της Βουλής της επιλογής ΠΑΡΩΝ, δεν καλύπτει την άνευ νοήματος χρήση του όρου. Πρέπει να υπάρχει η ευθύτητα του λόγου. Αν η ψηφοφορία ήταν μυστική δεν θα είχαμε αυτό το φαινόμενον. Στα Διοικητικά Συμβούλια των διαφόρων Οργανισμών και Σωματείων η δήλωση αρνήσεως καλύπτει τον δηλούντα από τυχόν λήψη παρανόμων αποφάσεων. Όμοιον δεν συμβαίνει με τους Βουλευτές γιατί έχουν όλων των ειδών τις ασυλίες, κάτι που δεν συνέβαινε στην κοιτίδα της Δημοκρατίας. Βουλευτής που εισηγείτο επιβλαβή Νόμον, πλήρωνε με την περιουσίαν του επελθούσαν ζημίαν στον Δήμον. Εδώ αυτά είναι «ανύπαρκτα γράμματα»!!

Και για να επισημάνομεν το ατελέσφορον ή το σκόπιμον του ΠΑΡΩΝ, αναφέρομεν το εμφαντικόν παράδειγμα κατά την τροπολογίαν για την χορήγηση μικροποσού στους φτωχούς Συνταξιούχους, εφάπαξ λόγω Εορτών Χριστουγέννων. Το σύνολον των Βουλευτών της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»| ανέκραξαν το ΠΑΡΩΝ!!! Τα Κόμματα «ΠΟΤΑΜΙ» και «ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ» απείχαν!! Πρόκειται, εκτός των όσων αναφέρομεν πιο πάνω και για στρατηγικόν λάθος ολκής των μη ψηφισάντων Κομμάτων . Όπως και να συνέδεσαν την άρνηση θετικής ψήφου, είναι αδικαιολόγητοι για την συγκεκριμένην περίπτωση. Ολίγα ψίχουλα θα δοθούν στους πεινασμένους Συνταξιούχους!! Γιατί δεν συμφώνησαν οι αρνητές;; Γιατί η μη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, οποιανδήποτε δικαιολογίαν και αν έχει, είναι προσβλητική για τους αποδέκτες. Αναγνωρίζουν οι 104 που δεν ψήφισαν ότι ο Συνταξιούχος πάσχει δεινώς;; Και τι έπραξαν;; Μόνον λόγια!! Αλλά «έσεται ήμαρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση