GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ επαφών με ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βάρος στις διεθνείς επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ...


Το βάρος στις διεθνείς επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ρίχνει η Νέα Δημοκρατία, με μεγαλύτερο όφελος το ραντεβού που οριστικοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και της Γερμανίδας Καγκελάριου για τις 13 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις εξελίξεις στο εσωτερικό και τη μάχη στη Βουλή για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πηγές της Πειραιώς υπογραμμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είχε σημαντικές επαφές με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermans, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, κ. Pierre Moscovici.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Επιπλέον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο εσωτερικό πάντως, η τελική στάση που επελέγη από την ηγεσία της ΝΔ, με σχετική εντολή από τις Βρυξέλλες με το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έγινε αποδεκτή από όλες τις εσωκομματικές πλευρές ευχάριστα, δεδομένου ότι δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στο «ναι», όπως είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί αρχικά. Στο πλευρό αυτών, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν και στελέχη πρώτης γραμμής της ΝΔ, είχαν ταχθεί και αρκετοί βουλευτές επαρχίας.

Το θέμα πάντως για τη ΝΔ θεωρείται λήξαν, με την ηγεσία να μην θέλει να δώσει συνέχεια σε ένα ζήτημα που αφενός «έσπασε» την ενιαία γραμμή που καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα κόμματα του κέντρου, απομονώνοντας το Μοσχάτο, αφετέρου εγκυμονεί κινδύνους εσωστρέφειας για την Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση