GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόιμπλε για το έκτακτο επίδομα: Η ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν οι χώρες δεν τηρούν τους κανόνες

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για τα σχέδια της Ελλάδας να καταβάλει έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους,...


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για τα σχέδια της Ελλάδας να καταβάλει έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί εάν οι χώρες δεν τηρούν τους κανόνες.

Ο Σόιμπλε, που εδώ και καιρό τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να αξιολογήσουν κατά πόσο η κίνηση αυτή είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η αρχική απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η ευρωζώνη θα διαλυθεί», δήλωσε ο Σόιμπλε στην Die Zeit, προσθέτοντας ότι η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση