GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους - Συνεχίζονται οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Οι έρευνες που συνεχίζονται στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, τα ξημερώματα της Κυριακής, επέτρεψαν...


Οι έρευνες που συνεχίζονται στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, τα ξημερώματα της Κυριακής, επέτρεψαν να εντοπιστεί το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά, η ανάλυση των δεδομένων των οποίων θεωρείται κρίσιμης σημασίας ώστε να καθοριστούν τα αίτια της τραγωδίας.

Το μαύρο κουτί βρέθηκε στις 04.42 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17 μέτρων και σε απόσταση 1.600 μέτρων από την ακτή, κοντά στο Σότσι. Λίγο μετά το μεσημέρι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας στο Λιουμπέρτσι, κοντά στη Μόσχα, προκειμένου οι ειδικοί να το εξετάσουν.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και είναι «σε ικανοποιητική κατάσταση». Το δεύτερο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών, δεν έχει ανασυρθεί ακόμη από τη θάλασσα.

Οι ρωσικές αρχές αποκλείουν προς το παρόν την τρομοκρατική ενέργεια. Ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ σημείωσε ότι θα ήταν πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του Τουπόλεφ. «Μπορώ μόνο να πω αυτό που ανέφερα και χθες – και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας: η τρομοκρατική ενέργεια δεν θεωρείται βασική θεωρία για τη συντριβή του αεροπλάνου», τόνισε.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή να μπήκε κάποιο αντικείμενο στον κινητήρα, να παρουσίασε το αεροσκάφος τεχνική βλάβη, να υπέστη απώλεια ισχύος λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή να επρόκειτο για λάθος του πιλότου.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι 45 σκάφη, 15 αεροπλάνα, 16 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα μετέχουν στις έρευνες που «συνεχίζονται νυχθημερόν» ενώ στην περιοχή έχει ήδη μεταφερθεί και ο μεγάλος, πλωτός γερανός Τσερνομόρετς προκειμένου να σηκώσει από τον βυθό τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου μαύρου κουτιού αλλά και των θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 12 πτώματα και 156 ανθρώπινα μέλη.

Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενη μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αρχές καθήλωσαν όλα τα αεροσκάφη Tu-154 μέχρι να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Σοκόλοφ χαρακτήρισε «παράλογη» μια συζήτηση για τον παροπλισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Όπως είπε, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το Tu-154. Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές εταιρείες, εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ακόμη το μοντέλο Tu-154B-2 και θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες αν θα τα καθηλώσουν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση