GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας λόγω... συζύγου

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι ανακοίνωσε απροσδόκητα την παραίτησή του, λέγοντας ότι είναι «η σωστή στιγμή» για να εγκαταλ...


Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι ανακοίνωσε απροσδόκητα την παραίτησή του, λέγοντας ότι είναι «η σωστή στιγμή» για να εγκαταλείψει την πολιτική επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.
«Είναι η πιο δύσκολη απόφαση που έχω ποτέ πάρει και δεν ξέρω τι θα κάνω στη συνέχεια», δήλωσε ο Τζον Κέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνει στο κοινοβούλιο όσο χρειάζεται για την αποφυγή συμπληρωματικής ψηφοφορίας για την κοινοβουλευτική του έδρα.
Το Εθνικό Κόμμα θα συνέλθει τις προσεχείς ημέρες για να εκλέξει νέο ηγέτη.
Ο Κι έκανε την αιφνιδιαστική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Τύπου κι έθεσε την 12η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία επίσημης παραίτησης. Εξήγησε πως η δουλειά του απαιτούσε μεγάλες θυσίες «από εκείνους που αγαπώ πολύ» και πως τα παιδιά του συμβιβάζονταν με ένα πολύ υψηλό επίπεδο «εισβολής» στην ιδιωτική τους ζωή. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έδωσα ό,τι είχα. Δεν έχω τίποτα άλλο».
Αναφερόμενος στη σύζυγό του είπε: «Το συζητήσαμε και της αρέσει η ιδέα να είμαι περισσότερο χρόνο στο σπίτι αλλά δεν υπήρξε τελεσίγραφο».
Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Κι είχε εκλεγεί για τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση