GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες δεσμεύθηκε να προστατεύσει τους μετανάστες από τον Τραμπ

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι δήλωσε χθες ότι η πόλη θα δεχθεί και θα προστατεύσει τους μετανάστες από τον εκλεγμένο πρόεδρ...


Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι δήλωσε χθες ότι η πόλη θα δεχθεί και θα προστατεύσει τους μετανάστες από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι 60.000 εξ' αυτών θα λάβουν σύντομα άδεια παραμονής.
«Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη ανοικτή στους μετανάστες, όπου θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι», δήλωσε ο Γκαρσέτι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μεξικό στο περιθώριο της συνόδου των δημάρχων του C40.
«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν εξαιτίας των προτάσεων του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, κυρίως οι μετανάστες,που αναρωτιούνται αν οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να χωριστούν, αν θα προστατεύσουμε τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος. Ο Γκαρσέτι ανακοίνωσε ότι «60.000 κάτοικοι του Λος Άντζελες θα λάβουν άδεια παραμονής» και ότι η αστυνομία δεν θα κυνηγά τους μετανάστες.
«Η πόλη μου είναι μια πόλη που βασίζεται στο σύνταγμα, στους νόμους και δεν παρασύρεται από τα πάθη της στιγμής. Σκοπεύουμε να θέσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας στην υπηρεσία των τοπικών νόμων και όχι των μεταναστευτικών νόμων που έχουν στόχο να απελάσουν τους ανθρώπους. Χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων της πόλης μου και των εκπροσώπων των αρχών», τόνισε ο Δημοκρατικός δήμαρχος.
Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου, είχε χαρακτηρίσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τους Μεξικανούς μετανάστες βιαστές και διακινητές ναρκωτικών, και είχε δεσμευθεί να κατασκευάσει ένα τοίχο στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι θα συνεργαστεί «με όλες τις πόλεις των ΗΠΑ» ώστε να προστατεύσουν τους μετανάστες, αλλά και με τον Τραμπ για «να διορθώσουν το προβληματικό σύστημα» σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση