GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Ρέντσι...

Το γραφείο της προεδρίας της ιταλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε. Στην ανακοίνωσ...

Το γραφείο της προεδρίας της ιταλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Ματαρέλα ζήτησε από τον κ. Ρέντσι να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Η παραίτηση Ρέντσι επισημοποιήθηκε τώρα και την είχε προαναγγείλει ο ίδιος στο διάγγελμα του. "Θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα προσέλθω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ" είχε πει.



Σήμερα προηγήθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Γερουσία με 173 "ναι" έναντι 108 "όχι". "Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Στις 19.00 (τοπική ώρα) η επίσημη παραίτηση. Σας ευχαριστώ όλους και ζήτω η Ιταλία" έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.
Mετά την επίσημη παραίτησή, από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις στην προεδρία της Ιταλίας, ώστε να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση έως τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση