GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Ζουράρι! Με άρωμα εκλογών οι εξαγγελίες Τσίπρα...

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδεί...


Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζουράρις επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά στις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας, ο υφυπουργός Παιδείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης» επεσήμανε.

Χαρακτήρισε εξάλλου τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον. Ο κ. Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα, σημείωσε ο κ. Ζουράρις.

Για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ο κ. Ζουράρις επανέφερε την πρόταση του για ένταξη τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τα θρησκευτικά, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε πως «συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του παιδαγωγικού ινστιτούτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση