GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνταρακτικά στοιχεία για τον πιλότο της μοιραίας πτήσης της Σαπεκοένσε

Συνεχίζονται οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε μεταξύ άλλων την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσ...


Συνεχίζονται οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε μεταξύ άλλων την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε στην Κολομβία, οδηγώντας στον θάνατο 71 ανθρώπους.
Ο Ομάρ Ντουράν, δικηγόρος της οικογένειας του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Φερνάντο Γκοϊτία, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πιλότου, Μιγκέλ Κιρόγα, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, μαζί με ακόμα 70 επιβαίνοντες.
"Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγα δεν είχε τις απαραίτητες ώρες πτήσεις που χρειάζονται για την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος", εξήγησε ο Ντουράν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "ABI".
"Φαίνεται ότι το 2013 απέστειλε ψευδείς πληροφορίες και παρότι είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσεις, προσελήφθη ως πιλότος", πρόσθεσε.
Ο Βραζιλιάνος δικηγόρος παραδέχθηκε ότι ο συγκυβερνήτης γνώριζε την κατάσταση, αλλά επέλεξε να μην την αποκαλύψει, για να διατηρήσει τη θέση του στην αεροπορική εταιρία "LaMia".
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους φέρεται να επέλεξε τον μη ανεφοδιασμό πριν την άφιξη στο Μεντεγίν, με συνέπεια τα καύσιμα να μην επαρκέσουν για το ταξίδι, που άρχισε από το Σάντα Κρους της Βολιβίας και ξεπέρασε τις δυνατότητες του αεροπλάνου.
Την ίδια στιγμή, ο εκ των μετόχων της βολιβιανής εταιρίας, Μάρκο Αντόνιο Ρότσα, φέρεται να διέφυγε από την Παραγουάη, όπου είχε ταξιδέψει έναν μήνα πριν από το δυστύχημα. Ο δικηγόρος του, Νέστο Ίγκα, αποκάλυψε ότι ο πελάτης του βρίσκεται στην Κολομβία, φοβούμενος ότι εάν επιστρέψει στη Βολιβία θα συλληφθεί.
Μάλιστα, ο Ίγκα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι "οι αερογραμμές θα εκκινήσουν τις διαδικασίες ώστε οι οικογένειες των θυμάτων να αποζημιωθούν με 165.000 δολάρια για κάθε νεκρό".
ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση