GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστούγεννα τρόμου και... αστυνομίας στην Ευρώπη μετά το Βερολίνο

Κάτι από (αντι)χριστουγεννιάτικη ταινία με τίτλο «Ο Εφιάλτης Των Χριστουγέννων» θυμίζει η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με φορτ...


Κάτι από (αντι)χριστουγεννιάτικη ταινία με τίτλο «Ο Εφιάλτης Των Χριστουγέννων» θυμίζει η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό από τον Τυνήσιο Άνις Άμρι στο Βερολίνο. Καθώς η Γηραιά Ήπειρος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα του 2016, οι αστυνομικοί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πλέον ισάριθμοι με τα… στολίδια.

Τα μέτρα ασφαλείας και αστυνόμευσης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο είναι αυστηρότερα παρά ποτέ.

Ιταλία, Βατικανό, Γαλλία, Γερμανία και άλλες πόλεις έχουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικούς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να φρουρούν τους δρόμους, τις αγορές και τα σημεία που οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις.

Λίγο πριν ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα, στη Ρώμη απαγορεύτηκε σε ημιφορτηγά και νταλίκες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά αξιοθέατα ή σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη στις γιορτές. Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί επίσης στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις, ιδίως κοντά σε μεγάλες εκκλησίες όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί.

Στους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου απόψε, περιπολικά της αστυνομίας και τζιπάκια του στρατού έχουν αναπτυχθεί κάθε 100 μέτρα.

Στη Γαλλία, περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί αλλά και στρατιώτες είναι στις επάλξεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πιστών, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση στο Βερολίνο. Ενδεικτικό είναι ότι στον καθεδρικό του Στρασβούργου τα μέτρα ασφαλείας για την αποψινή λειτουργία θα είναι δρακόντεια: έλεγχοι, έρευνες σε τσάντες και σακίδια, περιορισμένη πρόσβαση!

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν «λεπτομερή σχέδια για την προστασία των δημοσίων εκδηλώσεων». Οι βρετανικές αρχές θεωρούν μια εξτρεμιστική τρομοκρατική επίθεση «πολύ πιθανή».

Μέτρα ασφαλείας ισχύουν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, με την Αστυνομία του Μάντσεστερ να ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει σε αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες στην πόλη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δανίας σημείωσε στο CNBC ότι μετά την επίθεση στο Βερολίνο, έχει ζητηθεί από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Πόσο πιθανό είναι ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα τα Χριστούγεννα;

Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία, η απειλή ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος είναι υπαρκτή, όπως φαίνεται από το επίπεδο συναγερμού σε πολλά κράτη στην καρδιά της Ευρώπης.

Επισημαίνεται ότι και πριν το χτύπημα στο Βερολίνο, οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν επισημάνει τον κίνδυνο πλήγματος από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσα στα Χριστούγεννα.

Τον κίνδυνο επίθεσης, σε αμερικανικό έδαφος, έχουν επισημάνει και οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση