GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πενς: "Ευγενικό τηλεφώνημα" η συνομιλία Τραμπ-Τσάι που ενόχλησε την Κίνα

Η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν, η οποία προκά...


Η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν, η οποία προκάλεσε την διαμαρτυρία της Κίνας, ήταν απλώς ένα "ευγενικό τηλεφώνημα", δήλωσε σήμερα στο δίκτυο NBC ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
Ερωτηθείς αν το τηλεφώνημα θα πρέπει ερμηνευτεί ως μία αλλαγή πολιτικής, ο Πενς απάντησε: "Δεν νομίζω".

Η δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της Ταϊβάν ήταν η πρώτη ενός εκλεγμένου προέδρου ή προέδρου των ΗΠΑ αφότου ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ αναγνώρισε διπλωματικά την Κίνα το 1979 και αποδέχθηκε ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος μιας «αδιαίρετης Κίνας».

Η Ταϊβάν είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα της Κίνας και το Πεκίνο καταφέρεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής επίσημη επαφή ξένων κυβερνήσεων με ηγέτες της Ταϊβάν.

Η Κίνα είναι καχύποπτη έναντι της Τσάι, η οποία εξελέγη τον Ιανουάριο, και πιστεύει πως θέλει να ασκήσει πίεση για την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του νησιού, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Πεκίνο. Η Τσάι έχει δηλώσει πως θέλει να διατηρήσει το status quo με την Κίνα και πως θέλει ειρηνικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση