GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα τουρκική πρόκληση πάνω από τη νήσο Παναγιά

Ένα τουρκικό αεροσκάφος, τύπου CN-235, πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις 30 μέτρα πάνω από τη νήσο Παναγιά. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτε...


Ένα τουρκικό αεροσκάφος, τύπου CN-235, πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις 30 μέτρα πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το τουρκικό CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών ώρα 10:59, στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο, πέταξε 100 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά και βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο και το FIR Αθηνών.
Υπενθυμίσουμε ότι χθες, Δευτέρα, καταγράφηκαν 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και επτά υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πέντε αεροσκάφη, τέσσερα σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο, προχώρησαν σε 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και σε 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Μια αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.  Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Σημειώνεται ότι 7 εκ των ανωτέρω 35 παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών ως ακολούθως: ένα ζεύγος μαχητικών α/φ F-4, άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφαγοι στα 3.000 πόδια την 13:57 και ένα ζεύγος μαχητικών α/φ F-16, άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφαγοι στα 18.000 πόδια την 14:02, άνωθεν ν. Αγαθονήσι στα 18.200 πόδια την 14:04, και άνωθεν ν. Κουνέλι και ν. Αγαθονήσι στα 21.800 πόδια την 14:08. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση