GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα

Κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών ή δημοψηφίσματος» εμφανίζεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέ...


Κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών ή δημοψηφίσματος» εμφανίζεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, και διαβεβαιώνει ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Αν αυτές επισυμβούν θα οφείλονται στο γεγονός ότι όσοι έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, που αυτή τη στιγμή είναι μειοψηφικές, έχουν υπερισχύσει», δηλώνει ο Ν. Παππάς, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Για την θέση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λέει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε την παρουσία του χάριν της συμφωνίας. Το αν θα παραμείνει ή όχι πρέπει γρήγορα να το αποφασίσει το ίδιο. Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα. Αυτό οφείλουν να το κάνουν όλοι». Στην ερώτηση κατά πόσο ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ βρίσκονται σε «συμπαιγνία» με το Βερολίνο και τον Β. Σόιμπλε, ο Ν. Παππάς απαντά ότι «ορισμένοι έχουν χρησιμοποιήσει τη στάση του Ταμείου ως δικαιολογία για να καθυστερούν, να διαφωνούν και να ζητούν νέα μέτρα» και προσθέτει ότι «ο κ. Σόιμπλε επιμένει κάθε φορά που μιλάει να εξηγεί ότι δεν μπορεί να πάει στη γερμανική Βουλή χωρίς το Ταμείο να έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Πρέπει να το λύσει και όχι να προσπαθεί να το εξαγάγει ακόμα μια φορά. Το πιο δύκολο γι αυτόν σε αυτή τη φάση είναι να εξηγήσει γιατί κατέρρευσαν τα δύο πρώτα προγράμματα».

Ο Ν. Παππάς στην ερώτηση αν ο σκληρός πυρήνας των δανειστών έχει ως στόχο την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα απαντά ότι «είναι λογικό οι σκληροί πυρήνες της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής Δεξιάς να δυσκολεύονται να αποδεχθούν αυτή πραγματικότητα» μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, που πετυχαίνει τη δημοσιονομική ισορροπία και βάζει τη χώρα στη φάση της ανάκαμψης. Αποκλείει μάλιστα κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες. «Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών», διαβεβαιώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ερωτηθείς εφόσον υπάρξει πλεόνασμα και το 2017 αν θα δοθεί εκ νέου επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Παππάς απαντά ότι η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως «και πλεόνασμα θα υπάρξει και θα μοιραστεί εκ νέου σε όσους έχουν ανάγκη», ενώ για την επιστολή Τσακαλώτου λέει πως με αυτή «κλειδώσαμε την παροχή στους συνταξιούχους και ξεκλειδώσαμε τα μέτρα για το χρέον. Και αν ήταν τόσο εύκολο με μια επιστολή να δίνουμε 600 εκατομμύρια στους συνταξιούχους και να παίρνουμε μέτρα για το χρέος, θα εισηγηθούμε στον Τσακαλώτο να το ξανακάνει». Χαρακτηρίζει δε «κατάπτυστη» την στάση του κυρίου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εξεταστεί ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, με δεδομένο ότι στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί άριστες σχέσεις με τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Νίκος Παππάς, επισημαίνει ότι «μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναπτύσσονται προβληματισμοί για τα όρια που μπορεί να έχει η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά», προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην προσπάθεια ρηγμάτωσης των πολιτικών λιτότητας».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς τονίζει ότι «περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και με βάση τα χρονοδιαγράμματα που θα βάλει στο τραπέζι θα νομοθετήσουμε για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την αδειοτότηση. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει άπαντες ότι δωρεάν πανελλαδική εκπομπή δεν υπάρχει πλέον», τονίζει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση