GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φορούσαν σωσίβια οι νεκροί του ρωσικού Τουπόλεφ: Ετοιμάζονταν για εκκένωση

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με το ρωσικό αεροπλάνο Τουπόλεφ Tu-154 έρχονται στο φως από τις έρευνες. Βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλ...


Νέα στοιχεία για την τραγωδία με το ρωσικό αεροπλάνο Τουπόλεφ Tu-154 έρχονται στο φως από τις έρευνες. Βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια. Αυτό σημαίνει ότι είχε γίνει αντιληπτό ότι το αεροπλάνο είχε πρόβλημα και πιθανόν να έπεφτε και οι επιβαίνοντες ετοιμάζονταν για εκκένωση. "Άνθρωποι με σωσίβια, ετοιμάζονταν για εκκένωση" αναφέρεται στο ρωσικό πρακτορείο, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα 11 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να ανασύρουν στην επιφάνεια.

Το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία. 

Τα 4 σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154

Τέσσερα σενάρια εξετάζουν οι αρχές της Ρωσίας ως πιθανές αιτίες της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) εξετάζει τα ενδεχόμενα της τεχνικής βλάβης, του ανθρώπινου λάθους, της κακής ποιότητας καυσίμων αλλά και της τρομοκρατικής ενέργειας. Το τέταρτο σενάριο, αυτό της τρομοκρατίας, είναι το λιγότερο πιθανό, σύμφωνα με την FSB αλλά ακόμη δεν έχει αποκλειστεί εντελώς.  "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς", ανακοίνωσε η υπηρεσία. . "Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι ερευνητές εξετάζουν ακόμη την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

Χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες συμμετέχουν σήμερα στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τα πτώματα των 92 επιβαινόντων στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την εξαφάνιση του Tu-154 από τα ραντάρ, τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Πάβελ Ποπόφ.

Συνολικά, 3.500 και πλέον άτομα, από τα οποία περισσότεροι από 150 δύτες, 39 πλοία, πέντε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα μετέχουν στις έρευνες.

Ένδεκα πτώματα και περισσότερα από 150 κομμάτια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί. Σύμφωνα με το TASS, τα 10 από τα 11 πτώματα και 86 ανθρώπινα μέλη μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροπλάνο στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση