GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φερνάντο Σάντος: Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από τον αθλητισμό

Το νέκταρ της επιτυχίας γεύεται από το καλοκαίρι ο Φερνάντο Σάντος. Η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια, οδήγησαν τον Πορτογάλο τεχνικό...


Το νέκταρ της επιτυχίας γεύεται από το καλοκαίρι ο Φερνάντο Σάντος. Η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια, οδήγησαν τον Πορτογάλο τεχνικό στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Euro 2016. Υπό τις οδηγίες του, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στο Εβερεστ. Μια κορυφή που δεν είχε πιάσει ποτέ, έως τότε Πορτογάλος…

Στην βράβευσή του, στη γιορτή του ΠΣΑΤ, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να μιλήσει ελληνικά. Παρά το γεγονός ότι δίπλα του ήταν ο μεταφραστής. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τη χώρα, όπου εργάστηκε για 11 χρόνια. Την Ελλάδα που τον ανέδειξε. Την Ελλάδα που έκανε φιλίες και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Αυτή την αγάπη, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν την αλλάζει. «Χαίρομαι πραγματικά που διαπίστωσα πως ο ελληνικός λαός με έχει στην καρδιά του, όλα αυτά τα 11 χρόνια που εργάστηκα στην Ελλάδα», μας δήλωσε συγκινημένος.

Ο κόσμος πραγματικά τον αγκάλιασε. Πολλά τα αυτόγραφα, ακόμα περισσότερες οι φωτογραφίες που έβγαλε ο Πορτογάλος τεχνικός. Η αλήθεια, όμως, είναι πως μέσα του περίμενε μία τόσο ζεστή ή αν προτιμάτε εκκωφαντική υποδοχή, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Πότε δεν μπορείς ξέρεις ή να είσαι σίγουρος. Είχα, όμως, την πεποίθηση πως ο ελληνικός λαός με έχει ακόμα μέσα στην καρδιά του».

Το 2016 αναμφίβολα ήταν μια μοναδική χρονιά για τον ίδιο, αλλά και για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Η μοναδική επιτυχία στα γήπεδα της Γαλλίας τον έφεραν στην κορυφή, αλλά ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος. Όταν είσαι προπονητής, έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στο ποδόσφαιρο και φτάνεις στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τουλάχιστον στα μάτια μας, φαίνεται σαν μία τεράστια επιτυχία. Όταν μάλιστα η χώρα σου δεν έχει πετύχει ποτέ κάτι ανάλογο  και είσαι ο πρώτος που το πετυχαίνεις, τότε η χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη στη ζωή σου ή μήπως όχι; «Όχι, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από τον αθλητισμό», τόνισε με νόημα ο Φερνάντο Σάντος.

Μία απάντηση που σίγουρα σε βάζει σε σκέψεις και αποδεικνύει πως για να φτάσεις στην κορυφή δεν χρειάζεται, μόνο ταλέντο, αλλά απαιτείται ήθος.

Κι ευτυχώς για τους Ελληνες φιλάθλους απολαύσαμε τον Φερνάντο Σάντος για 11 ολόκληρα χρόνια. Το καλύτερο κλείσιμο βέβαια το έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός λέγοντας πως «η καρδιά του λέει πως κάποια ημέρα θα επιστρέψει στην Ελλάδα» και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι στη χώρα μας περιμένουν αυτή την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση