GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Ούτε εκλογές ούτε νέα μέτρα

«Αυτό το οποίο έχει καταστεί σαφές εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι δεν συζητάμε για ψήφιση νέων μέτρων» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκ...


«Αυτό το οποίο έχει καταστεί σαφές εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι δεν συζητάμε για ψήφιση νέων μέτρων» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Ο κ. Μητσοτάκης, σχεδόν οκτώ μήνες λέει κάθε εβδομάδα για εκλογές. Αλλά ούτε οι εκλογές είναι επιλογή της κυβέρνησης, δεν είναι στους σχεδιασμούς της, ούτε νέα μέτρα υπάρχει πιθανότητα να ψηφιστούν» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Οι συνθήκες του 2016 δεν έχουν σχεδόν σε τίποτα να κάνουν με εκείνες του 2015. Έχει υπάρξει ένα σταθερό έδαφος στο πεδίο της οικονομίας, με μία πρώτη αξιολόγηση που έχει ολοκληρωθεί, με μία δεύτερη όπου στο μεγαλύτερο της μέρος έχει συμφωνηθεί και υπάρχουν βεβαίως όπως πάντοτε υπήρχαν τα τελευταία χρόνια κρίσιμα προβλήματα τα οποία πρέπει να τα δούμε πολύ προσεκτικά. Η αγορά πανηγυρίζει γιατί στις 22 του μηνός θα υπάρχει και αυτή η παροχή προς τους συνταξιούχους που αναμένεται να πέσει στην αγορά στο μεγαλύτερο της μέρος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για τα πλεονάσματα που ζητά η τρόικα για τα επόμενα χρόνια ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Άλλο είναι οι θέσεις και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, που πράγματι μιλούν για νέα μέτρα και άλλο οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι η μεριά της Γερμανίας και ιδιαίτερα ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί την παρουσία του ΔΝΤ, όχι γιατί πιστεύει απλά και μόνο στην τεχνογνωσία του, θεωρώ και για πολιτικούς λόγους. Θέλει το ΔΝΤ στην Ευρώπη για να μπορεί να προωθεί τις δικές του απόψεις, όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά ενδεχομένως μεθαύριο και στην περίπτωση της Ιταλίας ή της Γαλλίας. Είναι πολύ δύσκολο για τη σημερινή Γερμανία, τη μεγάλη ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να θέλει να επιβάλει μέτρα λιτότητας στη Γαλλία για παράδειγμα. Άρα διευκολύνει όταν αυτό γίνεται μέσω του ΔΝΤ.»
Αναφερόμενος στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «λογικά στα τέλη Γενάρη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση