GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για “στάση αποχής από την ευθύνη” κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Βούτσης

«H ονομαστική ψηφοφορία δεν ζητήθηκε για να υπάρξει πλαστή συναίνεση, όπως ειπώθηκε στη Βουλή, αλλά προέκυψε, επειδή από πλευράς “της μ...


«H ονομαστική ψηφοφορία δεν ζητήθηκε για να υπάρξει πλαστή συναίνεση, όπως ειπώθηκε στη Βουλή, αλλά προέκυψε, επειδή από πλευράς “της μόνιμης πηγής και πληγής” εναντίον της χώρας, μπήκε μια ακόμη τρικλοποδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, επί της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
«Είπαν εκείνοι που δημιουργούν και πάλι ένα άσχημο περιβάλλον για την χώρα και χωρίς καμία απόδειξη, ότι το ποσό - το οποίο αυτονοήτως η κυβέρνηση μπορεί να το διαθέσει - να μην διατεθεί, είναι εκτός συμφωνίας, ή είναι μονομερής ενέργεια» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
Ταυτόχρονα επέκρινε τη ΝΔ για το «παρών», το Ποτάμι που επέλεξε την αποχή και την Ένωση Κεντρώων που αποχωρεί από την ψηφοφορία.
«Μια στάση αποχής από την ευθύνη» χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή, ο κ. Βούτσης και προσέθεσε ότι λυπάται πάρα πολύ, να υπενθυμίσει κάτι που ήταν αυτονόητο, σε όσες διαφωνίες κι αν έχουν οι πολιτικές δυνάμεις μεταξύ τους: «Αυτόν, τουλάχιστον, τον ενάμιση χρόνο, όλοι συμφωνούμε ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα έγινε διαφανώς. Λυπάμαι γιατί στις τοποθετήσεις για πράγματα που είναι σκληρά για την χώρα, δεν βρέθηκε ένα λεπτό για να τα καταθέσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
«Επειδή προέκυψε αυτή η αμφισβήτηση προς την χώρα, την Βουλή, την κυβέρνηση, γίνεται η σημερινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία και όχι γιατί είναι κάποιο άλλο κόλπο», υπογράμμισε.
Και συμπλήρωσε προς την αντιπολίτευση: «Επ’ αυτού χρειάζεται τοποθέτηση. Δεν είπαμε να αποθεώσετε την κυβέρνηση, αλλά να πείτε ένα καλό λόγο υπέρ της χώρας ή να πείτε έναν κακό λόγο για αυτούς που το επιβάλλουν».
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμη, ότι το ποσό που προέκυψε, δεν οφείλεται σε κάποιο κόλπο. Προέκυψε διότι οι δανειστές, «κακώς, κάκιστα», δεν δέχονταν τα μη παραμετρικά έσοδα, τα οποία οι υπουργοί παρουσίαζαν ως εκτιμήσεις με συγκεκριμένο ποσό.
Σημείωσε ότι έγινε συστηματική δουλειά και προέκυψε αυτό το ποσό, το οποίο δεν είναι εντός της συμφωνίας από καμία πλευρά και η κυβέρνηση αποφάσισε που να διατεθεί και προσέθεσε: «Θα μπορούσε να γίνει διάλογος, αλλά η αναγνώριση ότι δεν είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και είναι ένα ρεσιτάλ κακοπιστίας εναντίον της χώρας από τους δανειστές, δεν αναφέρεται πουθενά.
Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε πως πέραν του Σταύρου Θεοδωράκη, που έστειλε ένα μήνυμα προς τα έξω, από κάπου αλλού δεν έχει ακουστεί και διερωτήθηκε: «Είναι τόσο αδιανόητο να στείλουμε ένα μήνυμα προς αυτούς που δημιουργούν αυτό το περιβάλλον για τη χώρα και φεύγετε, ένας - ένας με την ομάδα σας, για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση