GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο - ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, εκεί όπου ο Φιντέλ και οι άν...


Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα, εκεί όπου ο Φιντέλ και οι άνδρες του άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα που τελικά οδήγησε στην ανατροπή του το 1959.
Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα (2 μ.μ. ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του "Κομαντάντε", ο οποίος κυβέρνησε το νησί αυτό της Καραϊβικής για περίπου μισό αιώνα.
Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας. Η κηδεία  είναι απλή και θα σηματοδοτεί το τέλος του εθνικού πένθους εννέα ημερών που κηρύχθηκε μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.
Δείτε τις φωτο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση