GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Νικόλας Φράγκος

Από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού εφοπλισμού, ο Καπετάν Νίκος, έφυγε την Κυριακή σε ηλικία 90 ετών και η κηδεία του έ...


Από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού εφοπλισμού, ο Καπετάν Νίκος, έφυγε την Κυριακή σε ηλικία 90 ετών και η κηδεία του έγινε στο Κεφαλάρι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.
Τη λύπη του για την απώλεια του σπουδαίου εφοπλιστή Καπετάν Νικολάου Φράγκου, εκφράζει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού εφοπλισμού, ο Καπετάν Νίκος, ξεχώρισε τόσο για τον εντυπωσιακό τρόπο που ξεκίνησε την πορεία του και την επιτυχή καριέρα του όσο και για το φιλανθρωπικό του έργο απέναντι στην Ελληνική Ναυτιλία, στην Εκκλησία και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χίο. Πορεία που τιμήθηκε με ανώτατες διακρίσεις και θα μείνει παραδειγματική», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Με καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου, ο καπετάν Νίκος Φράγκος, ένας από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες από τη δεκαετία του ’70, απεβίωσε στα 90 του.
Ο πατέρας του ήταν άνθρωπος της θάλασσας καθώς ήταν Πλοίαρχος και μετέπειτα πλοιοκτήτης, ενώ και από την πλευρά της μητέρας του υπήρχε η επαφή με την θάλασσα καθώς ο παππούς του ήταν επίσης Πλοίαρχος.
Το 1960 αγόρασε το πρώτο του πλοίο το «Κάπταιν Φράγκος» και ξεκίνησε την δική του εφοπλιστική πορεία . Τέσσερα χρόνια αργότερα εγκαινίασε την συνεργασία με τον κο Νίκο Μουνδρέα με την αγορά του πλοίου «Good Hope» και το 1966 δημιουργήθηκε η Good Faith.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση