GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλώσεις εκτός ορίων από τον αντιπρόεδρο του Ερντογάν: Ανεξαρτησία είναι να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη

Σε δηλώσεις που ξεπερνούν τα όρια προέβη ο αντιπρόεδρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος υποστήριξε ότι "γ...


Σε δηλώσεις που ξεπερνούν τα όρια προέβη ο αντιπρόεδρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος υποστήριξε ότι "για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις στον γκιαούρη, γκιαούρη".
Πρόσθεσε ότι "αυτό το ζήτημα της ανεξαρτησίας πρέπει να το λάβουμε σοβαρά”, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις επί των εδαφών άλλων.
Μιλώντας σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Κασταμονή της Τουρκίας, ο Κουρτουλμούς διερωτήθηκε τι βλέπει η νέα Τουρκία αφού συμφιλιωθεί με την ιστορία της και τον πολιτισμό της.
"Αφού συμφιλιωθείς με την ιστορία σου και τον πολιτισμό σου δεν μπαίνεις υπό τον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Αυτό που λέμε ‘μουσουλμανισμός Τουρκίας’, μια από τις βασικές ιδιαιτερότητες αυτού του μεγάλου πολιτισμού που έφτασε μέχρι τις μέρες μας, είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι από τον γκιαούρη και να πεις στον γκιαούρη ‘γκιαούρη’. Γι’αυτό δεν υποχωρήσαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια)", ανέφερε.
"Γι` αυτό στον πόλεμο της απελευθέρωσης δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Όπως σκέφτονται οι μουσουλμάνοι αυτών των εδαφών  σκεφτόμαστε κι εμείς το ίδιο. Εμείς πρέπει να λάβουμε σοβαρά αυτό το ζήτημα της ανεξαρτησίας. Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι στον γκιαούρη και να τον πεις ‘γκιαούρη’. Διαφορετικά δεν θα αντιστεκόμασταν στο Τσανάκαλε", πρόσθεσε.
Όπως είπε, "στο δικό μας λεξιλόγιο γκιαούρης δεν είναι ένα όνομα που δόθηκε στους μη μουσουλμάνους. Στο δικό μας λεξιλόγιο γκιαούρης είναι ένα όνομα για τους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία. Εμείς ξέρουμε ότι ο Αλλάχ είναι ένας και δεν γονατίζουμε μπροστά από κανέναν άλλον πέραν του Αλλάχ. Τώρα γι` αυτό κάποιοι πανικοβάλλονται όταν η Τουρκία βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση".
Ο Τούρκος πολιτικός είπε ακόμη ότι από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της νέας Τουρκίας είναι να ανοίξει κανείς την καρδιά του σε αυτή την περιοχή του πολιτισμού, προσθέτοντας πως όταν το λένε αυτό κάποιοι ανησυχούν.
“Έχουμε βλέψεις στα εδάφη άλλων; Όχι. Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός. Αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της Τουρκίας, είναι όλος ο κόσμος, είναι η περιοχή της καρδιάς μας”, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση