GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομήρου: Σοβαρά ερωτήματα για τη συμφωνία Αναστασιάδη – Ακιντζί...

Η χθεσινή συμφωνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα, αναφέρει σε ...


Η χθεσινή συμφωνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
“Γιατί δεν ετηρήθη η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι προκειμένου να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας τόσο στο εδαφικό όσο και στα υπόλοιπα εκκρεμούντα θέματα;Γιατί δεν έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή στην πολυμερή διάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ε.Ε και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας; Γιατί δεν υπήρξε πρόνοια ώστε να υλοποιηθεί η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι προ της σύγκλησης της πολυμερούς – διεθνούς διάσκεψης με αποκλειστικό αντικείμενο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θα έπρεπε να προηγηθεί προδιαβούλευση Ελλάδας – Τουρκίας για να είναι σαφές ότι στόχος της Διάσκεψης θα είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η κατάργηση των εγγυήσεων;” αναφέρει ο κ. Ομήρου. 
Η ψεσινή συμφωνία, σημειώνει, εμπεριέχει εξόφθαλμους κινδύνους, είτε να οδηγηθούμε σε λύση άδικη και ετεροβαρή ή σε ναυάγιο του οποίου την ευθύνη θα επωμισθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά. `Σε μια στιγμή κλιμάκωσης των απειλών της Τουρκίας, σε βάρος Κύπρου και Ελλάδας, η ψεσινή συμφωνία επιτείνει τις ανησυχίες και κορυφώνει την αγωνία για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο` καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση