GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: Ο Αλέξης Τσίπρας έδιωξε τους δημοσιογράφους

Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες όπου ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγ...


Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες όπου ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το cretapost.gr, μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου και γίνεται η σύσκεψη.

Αμέσως δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον κ. Τσίπρα αλλά και τους δημοσιογράφους να έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση.

«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανεφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

Ο κ. Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Δείτε τους διαλόγους: 

Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.

Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate.

Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε, ανέφερε στους αγρότες.

Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουεμ κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία

Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι  να φύγουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.

Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η συσκεψη;

Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση