GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόπουλος: Όχι, δε θα μειώσουμε άλλο τις συντάξεις

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις» έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πέτροπουλος, τονίζοντα...


Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις» έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πέτροπουλος, τονίζοντας πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει από πέρυσι με τη συμφωνία που υπήρξε.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι δεν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά παρά τις πιέσεις που υπάρχουν για ανατροπή μετά το 2019 και υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να ανοίγουν θέματα που έχουν κλείσει».
Τάχθηκε εναντίον της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων επικαλούμενος και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ είπε ότι το βασικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση είναι ο τρόπος που εγκρίνονται και ελέγχονται οι προϋποθέσεις από τον υπουργό οι ομαδικές απολύσεις. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει στη διαπραγμάτευση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Τόνισε πως το ΕΚΑΣ θα διατηρηθεί για τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Σε ότι αφορά τον ΕΦΚΑ είπε πως θα προχωρήσει και πως σύντομα θα εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι που εκκρεμούν. Αναγνώρισε πως υπάρχουν τεχνικές δυσχέρειες για τις εγκυκλίους που αφορούν τα μπλοκάκια, αλλά σημείωσε ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι και στο ΙΚΑ δεν έχουν λόγο να διακόψουν τη λειτουργία τους αφού θα πληρώνουν μόλις το 20% σε εισφορές επί των καθαρών εσόδων τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις με ατομικές επιχειρήσεις θα είναι λιγότερες οι εισφορές από ότι είναι σημέρα για χαμηλά εισοδήματα, συμπλήρωσε για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση