GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναδρομικές κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι αναδρομικές κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσ...


Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι αναδρομικές κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων. Να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις που θα γίνουν αναδρομικά αφορούν την περίοδο από 1η Ιουλίου του 2016, οπότε και άρχισε η ισχύς του σχετικού νόμου.
Η μηνιαία εισφορά που επιβάλλεται σε κάθε συνταξιούχο είναι 0,20 ευρώ, και παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις. Τα ποσά θα αποδίδονται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματίων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου, η παρακράτηση δεν αφορά συνταξιούχους για τους οποίους ήδη παρακρατείται εισφορά υπέρ ενώσεων προσώπων για τις οποίες ορίζεται εισφορά με βάση άλλες διατάξεις.
Όσοι συνταξιούχοι δεν επιθυμούν να τους γίνεται η παρακράτηση μπορούν να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα. Η παρακράτηση θα σταματήσει από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος.
Η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. θα προβεί σε εφάπαξ παρακράτηση αναδρομικά του ποσού από 1/7/2016, αφού παρέλθει ένας ημερολογιακός μήνας από την κοινοποίηση της παρούσας εγκυκλίου (μέσω ανάρτησης στον ιστότοπο της Διαύγειας) προκειμένου να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι σχετικά με την δυνατότητα να δηλώσουν - αιτηθούν την εξαίρεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση