GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απαγορευμένη ατζέντα του Μπουζ

Του Βασίλη Μπουζιώτη Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ. Και ενώ οι πρόβες για το ανέβασμα της «Μαρίας Στιούα...


Του Βασίλη Μπουζιώτη

Διαβάστε τις σημερινές σημειώσεις στην ατζέντα του Μπουζ.

Και ενώ οι πρόβες για το ανέβασμα της «Μαρίας Στιούαρτ»προχωρούν εντατικά με την πρεμιέρα της να έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου, το enikos.gr εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό    υλικό από την δουλειά. Η «Μαρία Στιούαρτ» είναι η ιστορία της σύγκρουσης της Ελισάβετ της Αγγλίας με τη Μαρία της Σκωτίας. Δύο γυναίκες, η μία με εξουσία, η άλλη αιχμάλωτη και με την ανάμνηση της εξουσίας, σε μια σφοδρή αντιπαράθεση.
Το μεγάλο κλασσικό κείμενο του Φρήντριχ Σίλλερ (γράφτηκε το 1800, πέντε χρόνια πριν από το θάνατο του μεγάλου γερμανού δραματικού συγγραφέα και ποιητή), θα παρουσιαστεί στο "Διάχρονο Θέατρο" από 12μελή θίασο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, με τη Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της Μαρίας Στιούαρτ και την Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Ελισάβετ, από τις 28 Ιανουαρίου 2017, κάθε Σάββατο στις 9:00 μμ. και Κυριακή στις 7:30 μ.μ. Ξεχωριστά να αναφέρω ότι τον ρόλο του ιππότη Μόρτιμερ έχει αναλάβει ο άξιος Λευτέρης Δημηρόπουλος που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο χώρο με σκληρή δουλειά.



Το enikos.gr εξασφάλισε το πρώτο φωτογραφικό υλικό από την φιλόδοξη παράσταση «Θα πεθάνω  αν πεθάνεις» που ετοιμάζει πυρετωδώς και με μεράκι η εξαίρετη Έλενα Πέγκα.Το έργο της Anna Maria Nygren θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα στο φιλόξενο «Χώρος Θέατρο»από τις 6 Ιανουαρίου και την μετάφρασή του υπογράφει ο Βασίλης Παπαγεωργίου. Πρωταγωνιστούν οι καίριοι Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Η Έλενα Πέγκα, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα  με σημαντική πορεία στον χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου, μας συστήνει μία νεότατη  συγγραφέα την Anna Maria Nygren  κι ένα έργο παραβατικό το οποίο θίγει το ζήτημα σε τι κόσμο ζούμε και σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι.
ΤΟ ΕΡΓΟ….
Δύο κορίτσια και δύο αγόρια καταφεύγουν πίσω από ένα δημόσιο κτίριο και πειραματίζονται με τα όρια, τον κίνδυνο, τον έρωτα, την βία, την παραβατικότητα.  Απόλυτα και ακραία συναισθήματα σε νεαρά σώματα και ψυχές επιδιώκουν σχέσεις  αγάπης και  φιλίας, σχέσεις συνύπαρξης, που εύκολα καταλήγουν επικίνδυνες και βίαιες, εύθραυστες και ασταθείς.  Το έργο μιλά για το τι σημαίνει εγκατάλειψη, μη αποδοχή, άρνηση.  Τα παιδιά που δεν είναι παιδιά, που δεν ξέρουν πώς να ζήσουν, που είναι αποκομμένα από τον κόσμο των ενηλίκων, μιμούνται πράξεις και λόγια ενός κόσμου σκοτεινού και κατεστραμμένου.  Στον κόσμο τους όλα είναι αμφίσημα.  Η αγάπη έχει την δύναμη να σώσει αλλά και να καταστρέψει την ίδια στιγμή.  Αυτά που τους προκαλούν πόνο είναι και αυτά που επιθυμούν γιατί είναι γεμάτα φόβο, αγριεμένα από την απουσία χαράς.  Όπως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτόν τον κόσμο που αδιαφορεί για αυτά, έτσι και εμείς είμαστε σε έναν κόσμο που αδιαφορεί για μας και εμείς για αυτόν, είμαστε αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν οι πράξεις μας, που τις κάνουμε ενώ τις φοβόμαστε, ενώ δεν ξέρουμε τι κάνουμε.

Συντελεστές

Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου

Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα

Σκηνικά/Κοστούμια: Valentino Marengo

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική Επιμέλεια: Ελενα Πέγκα

Πρωτότυπη Μουσική: Ορέστης Τάνης

Επιμέλεια Κίνησης: Ίρις Νικολάου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Μανουσάκη

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Παραγωγή: Ρούλα Νικολάου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.

Ημέρες Παραστάσεων: Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή ( από 6 Ιανουαρίου 2017 - 19 Φεβρουαρίου 2017)

Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 , Κυριακή στις 20:00                    

Τιμές Εισιτηρίων : 14€, 12€, 10€

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210-3426736

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
-H παράσταση θα φιλοξενηθεί και στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη μόνο για 5 παραστάσεις          ( 29 Μαρτίου 2017 - 2 Απριλίου 2017 ).




Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «ραντεβού» μας δίνει ο πολυσχιδής Όθωνας Μεταξάς στο φιλόξενο Passport του Κεραμεικού,το οποίο δεν πρόκειται να χάσουμε. Ο ικανότατος ηθοποιός, που αγαπά το τραγούδι και…χτυπά συχνά-πυκνά σε μουσικές σκηνές κερδίζοντας το κοινό με την αισθαντική φωνή του,μας περιμένει τις Τρίτες 13-20 και 27/12, αλλά και την πρώτη Τρίτη του Γενάρη[3/1]στο Passport Κεραμεικού με ένα πρόγραμμα πολύ δυνατό γεμάτο εκπλήξεις αλλά και «άσσους».
     
Χτίζοντας το μουσικό του προφίλ, είτε με εκλεκτές μουσικές συνεργασίες (Ρεμπούτσικα, Νικολόπουλος), είτε με προσωπικές εμφανίσεις στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές(Passport, Σταυρός του Νότου κλπ.), βρίσκεται φέτος στην πιο ώριμη στιγμή του. Με το ξεχωριστό του ηχόχρωμα και την αμεσότητα της ερμηνείας του, τραγουδά - από το ελληνόφωνο κυρίως ρεπερτόριο-ό,τι αγαπά και ό,τι του αρέσει.  Ενώνει σε μια γραμμή από ρεμπέτικα και λαϊκά,μέχρι έντεχνο τραγούδι και ροκ μπαλάντες. Με έξι δεξιοτέχνες μουσικούς, σε απρόβλεπτες έθνικ/τζαζ μείξεις, αποτυπώνει τον δικό του προσωπικό ήχο.
ΔΙΠΛΑ του ο Όθωνας Μεταξάς έχει τους Γιάννη Μπελώνη (πιάνο),Σταύρο Δεριζιώτη (μπουζούκι-μαντολίνο-λαούτο)Ερμόλαο Κατζουρίδη (κλαρινέτο-σαξόφωνο-νέι),Παναγιώτη Καψαμπέλη (κιθάρες)
Αντώνη Αρβανίτη (κοντραμπάσο) και Γιώργο Κυριακόπουλο(ντράμς). Ραντεβού εκεί λοιπόν!






Ότι Δανδουλάκη- Φιλιππίδης «παντρεύουν» ξανά τις δυνάμεις τους μετά την γερή «Μήδεια» του Μποστ που έκαναν μαζί,θα το διαβάσατε ήδη στο spirto.
Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι για την εν λόγω δουλειά που θα δούμε στις αρχές του νέου έτους σε σκηνοθεσία του πολυσχιδή Πέτρου Φιλιππίδη με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη, δέχεται στενό…μαρκάρισμα η εξαίρετη Δάφνη Λαμπρόγιαννη που αποτελεί άσσο για όποια παράσταση και να παίζει.Θα δεχτεί ή όχι;Θα φτιαχτεί το υπόλοιπο «παζλ» όπως το έχει στο μυαλό του ο Φιλιππίδης;Θα δείξουν οι αμέσως επόμενες ημέρες.Υπομονή.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση