GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τεντόμας μετά το φιάσκο με τη ρόδα

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών η υπόθεση της «Ρόδας» που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα, αλλά τελικά δεν λειτούρ...


Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών η υπόθεση της «Ρόδας» που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα, αλλά τελικά δεν λειτούργησε.

Την ευθύνη ανέλαβε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος και την έκανε δεκτή.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη μετά τις εορτές συνεδρίασή του. Η τοποθέτηση και λειτουργία της «Ρόδας» είχε ενταχθεί από τον ΟΠΑΝΔΑ, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων, που είχε προγραμματίσει για φέτος.

Στην επιστολή παραίτησης, ο κ. Τεντόμας, δηλώνει ότι εκείνος ήταν ο «εμπνευστής της ιδέας του μεγάλου αυτού εορταστικού εγχειρήματος».

Ωστόσο λόγω των θεμάτων ασφαλείας που ενέσκηψαν, η «Ρόδα» δεν έλαβε τη σχετική έγκριση για να λειτουργήσει και ήδη από χθες έχει αρχίσει το ξήλωμά της.

Σύμφωνα με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ αυτό οφείλεται στην «ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών που απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους».

Τόσο από πλευράς δήμου όσο και ο ίδιος ο κ. Τεντόμας στην επιστολή παραίτησής του, υπογραμμίζουν ότι ο δήμος δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ, για τη μεταφορά, την τοποθέτηση και την αποσυναρμολόγηση της «Ρόδας».

Ο κ. Τεντόμας, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου «Αθήνα Μπορείς» και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, είχε προταθεί για τη θέση του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, από τον κ. Καμίνη στο πλαίσιο της «διεύρυνσης» της συμμετοχής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη διοίκηση του δήμου.

Ανάλογη πρόταση, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε κάνει και στον τότε επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον οποίο είχε προτείνει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, ο οποίος όμως δεν αποδέχτηκε.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Τεντόμα, είναι η εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας της Ρόδας στέρησε στους Αθηναίους την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν τη θέα της Αθήνας από ψηλά, χωρίς μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Ως εμπνευστής της ιδέας του μεγάλου αυτού εορταστικού εγχειρήματος, από τη θέση μου ως προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή.

Δυστυχώς, η ιδιαιτερότητα της αδειοδότησης τέτοιου τύπου κατασκευών, απαιτεί πρώτα το στήσιμο και μετά την έναρξη των διαδικασιών ελέγχου τους. Αν και δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο με τίμησε εκλέγοντάς με στη θέση αυτή και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου με ευσυνειδησία.

Οι αξίες και η πορεία μου, επιβάλλουν να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ.

Ευχαριστώ το προσωπικό του Οργανισμού που ανταποκρίθηκε στη δύσκολη και απαιτητική δουλειά στηρίζοντας με αληθινό ενδιαφέρον και αφοσίωση όλες τις δράσεις μας. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και εσάς προσωπικά για τη συνεργασία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση